Catalunya Diari

Balaguer és el municipi més barat per comprar una casa a Catalunya, segons Idealista

El preu mitjà del metre quadrat és de 486 euros, convertint-se en una de les 25 localitats més barates de l'Estat

Balaguer, municipi de la Noguera, és el poble més barat per comprar una casa a Catalunya. Així ho indica un estudi publicat pel portal immobiliari Idealista, que situa en 486 euros el preu mitjà per metre quadrat a la capital de La Noguera.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


De fet, Balaguer és una de les 25 localitats més econòmiques per comprar un habitatge a l'Estat segons els estudis publicats. La població més barata de tot l'estat d'Espanya és el municipi El Carpio de Tajo, situat a Toledo, amb un preu mitjà de 304 euros per metre quadrat.
 

La segona posició és per la localitat palentina de Barruela de Santullan, que se situa en un preu de 383 euros per metre quadrat, mentre que la tercera l'ocupa el poble de Cebolla, a Toledo també, amb 401 euros per metre quadrat. Dins el top deu, vuit posicions estan ocupades per municipis de Castella-La Manxa, una per Castella i Lleó i una per Andalusia. 

Imatge d'arxiu del centre de Balaguer
Balaguer és el municipi més barat per comprar una casa a Catalunya, segons Idealista | LleidaDiari.cat

S'incrementa l'habitatge a Catalunya

Malgrat els baixos preus que recull el portal Idealista, el portal Fotocasa ha publicat una altra anàlisi on es posa de manifest que el preu de l'habitatge a Catalunya s'ha incrementat un 26% durant els últims cinc anys, deu punts per sobre el creixement mitjà al conjunt de l'Estat (+16%).
 

L'any 2016, el preu mitjà del metre quadrat a Catalunya se situava en els 1,997 euros, una xifra inferior als 2.522 euros per metre quadrat actuals. Per un habitatge de 80 metres quadrats, això es tradueix en una diferència de més de 40.000 euros. El 2016, aquesta llar hauria costat 159.760 euros, mentre que actualment costa 201.742 euros.

Per capitals de província, Girona és la ciutat més afectada per l'increment de preus. L'habitatge a la ciutat s'ha encarit un 32% en els últims cinc anys, passant dels 1.781 euros per metre quadrat l'any 2016 als 2.346 euros per metre quadrat actuals. A continuació apareix Barcelona, on el preu de l'habitatge ha crescut un 23% en els últims cinc anys. A Tarragona i Lleida la pujada ha estat inferior a la mitjana catalana, del 17% i del 6%, respectivament.


Comentaris

envia el comentari