Catalunya Diari

Balaguer presenta la nova temporada de teatre marcada pels reprogramats Manel, Stay Homas i el Pot Petit

Concentrarà els espectacles d’interior de la ciutat de Balaguer durant el període d’hivern i començament de primavera

Imatge d'una obra de teatre que es podrà veure a Balaguer
Balaguer programa la seva nova temporada teatral | LleidaDiari.cat

El Teatre Municipal de Balaguer serà l'equipament cultural de la ciutat que concentrarà bona part de la totalitat de les diferents propostes escèniques que es realitzaran durant els mesos vinents a la capital de la Noguera.

A causa de la pandèmia de la Covid-19, propostes que es realitzaven en altres espais de la ciutat passaran a realitzar-se al Teatre per la gran capacitat de l'equipament i per condicions òptimes d'espai que garanteix la màxima seguretat per a tots els espectadors. En aquest sentit, hi ha uns quants espectacles que estaven previstos de realitzar-se per la Festa Major al pavelló d'Inpacsa que tindran lloc al Teatre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També s'incorporen propostes pròpies del Teatre ajornades del cicle de tardor

És el cas dels concerts les orquestres Maravella i Selvatana, els concerts dels Stay Homas i Manel o l'espectacle infantil del El Pot Petit. Altres activitats com ara l'Emboirats (el Cicle d'Hivern d'Espectacles Infantils que es realitza a diferents espais culturals la ciutat), aquesta 3a edició es realitzarà íntegrament al Teatre (Bons Temps, Camí a l'escola i El Pot Petit). També s'incorporen propostes pròpies del Teatre ajornades del cicle de tardor (Per fi Sol amb Carles Sans, El pare de la Núvia amb Joan Pera i Dame du Cirque). Aquesta darrera, però, es realitzarà en format online, a través del canal del YouTube de la Paeria de Balaguer.

En la programació dels cicles hivern-primavera de la temporada 2020-2021 també hi trobem propostes com l'òpera bufa, La Canterina, amb la col.laboració de l'Associació Cultural Grup d'Art 4 i les Joventuts Musicals de Catalunya. Completen l'apartat teatral de mitjà format Alguns dies d'ahir, un text de Jordi Casanovas amb Abel Folk i Míriam Iscla on ens traslladen als fets polítics recents al nostre país, als mesos de setembre a desembre de 2017 i La Cabra, o Qui és la Sylvia? amb caps de cartell com Jordi Bosch, Emma Vilarasau i Jordi Martínez.

Pel que fa a les propostes del cicle aEscena, on artistes i espectadors comparteixen espai damunt de l'escenari del Teatre, a més de la mencionada Dame du Cirque en format online, en trobarem dues més protagonitzades íntegrament per dones: Preses i la proposta de dansa Big Bounce, de la companyia Big Boincers.

Hi ha espai per a la música per a cobla

Finalment, en l'apartat musical, a més dels ja citats concerts de les orquestres, dels Stay Homas i els Manel, també hi ha espai per a la música per a cobla, amb el tradicional Concert de Reis amb la Cobla Jovenícola i l'espai de cançó d'autor, gràcies a la col·laboració de la ciutat de Balaguer amb Barnasants, serà a càrrec de Maria del Mar Bonet, premiada en la darrera edició amb el premi Comte Jaume d'Urgell. Anirà acompanyada d'un músic també present en la primera col·laboració del Teatre amb Barnasants, Borja Penalba.

En aquest període extraordinari, el Teatre Municipal de Balaguer encara no posa en funcionament els abonaments, tot i que quan es reprengui aquest sistema de venda per fidelització, es respectarà la prioritat dels darrers abonats a la temporada 2019/2020 a l'hora d'escollir les localitats.

Altres modificacions produïdes per la pandèmia de la Covid-19 són la limitació de la capacitat i el bloqueig de les butaques laterals per tal de mantenir les distàncies entre espectadors. La venda d'entrades també ha variat, una modificació, però que ha arribat per a quedar-se. Les entrades estan a la venda només en format online, a través del portal www.entradesteatre.balaguer.cat.

La venda d'entrades, de la gran majoria de les propostes, s'obrirà a partir del 21 de desembre

L'Oficina de Turisme de Balaguer, però, realitzarà l'assistència a la venda d'entrades a tots aquells espectadors que ho necessitin. La raó d'aquest canvi ha estat per millorar i agilitzar les possibles devolucions que poden produir-se a causa de la suspensió d'algun espectacle. La venda d'entrades, de la gran majoria de les propostes, s'obrirà a partir del 21 de desembre, fet que pot servir de reclam com a regal cultural per Nadal o Reis. Els espectacles més immediats com els concerts de l'Orquestra Maravella o dels Stay Homas, ja estan a la venda. Aquests darrers esgotant-se gairebé totes les localitats en poc més d'un dia.


Comentaris

envia el comentari