Catalunya Diari

Balaguer organitza el 4t Concurs 'Flors als balcons'

Es mantenen les categories de Balcons del Centre Històric, Balcons de Balaguer i Jardins i se n'inclou una de nova, la d'aparadors de comerços o establiments públics

La Paeria de Balaguer organitza el 4t Concurs 'Flors als balcons' (2021) per tal de guarnir els balcons i jardins de Balaguer i fer l'entorn més bell i agradable. Després de la 3a edició del concurs celebrada l'any passat en unes condicions especials i en format virtual, donada la situació pandèmica provocada per la COVID19, enguany es reprèn el concurs amb més il·lusió que mai.

Durant l'acte de presentació d'aquest divendres, el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha recordat que tot i que la iniciativa va néixer dins de l'operatiu de Treball al Barris, s'ha exportat a tota la ciutat. Vidal ha dit que l'any passat, en la seva tercera edició, no va tenir el seguiment que s'esperava, en estar en ple confinament domiciliari, però aquest any amb el retorn a la normalitat i amb la creació d'una categoria nova per als comerços, s'espera que el concurs torni a ser lluït.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del cartell de Flors als Balcons de Balaguer
Balaguer organitza el 4t Concurs "Flors als balcons" | LleidaDiari.cat

Vidal també ha fet una crida que aquest 'ficar verd a la ciutat' que suposa una humanització dels espais, no sigui un fet de pocs dies sinó que formi part de la idiosincràsia de la ciutat, i que permeti mantenir o millorar les 3 flors aconseguides a l'escala de Viles Florides. En aquest sentit ha dit que es premiarà no només la participació concreta ara en el concurs sinó que es tindrà en compte l'historial, és a dir, els balcons que durant tot l'any ajuden a embellir la ciutat. El Paer en cap també ha agraït la col·laboració de totes les floristeries de la ciutat.

Potencia la implicació dels veïns i veïnes amb l'augment de zones verdes

Com en les anteriors edicions, aquest concurs potencia la implicació dels veïns i veïnes amb l'augment de zones verdes i presència de flors en les façanes i racons de Balaguer, creant un entorn més agradable i millorant el paisatge urbà i la qualitat de vida de la ciutadania. Dins el projecte de Viles Florides del que forma part la ciutat de Balaguer des de l'any 2018, la presència de zones verdes i flors a la ciutat és un factor de gran valor per mantenir Balaguer dins d'aquesta aposta.

El paer de de Medi, Xavier Castellà, ha ressaltat el potencial de la ciutat quant a natura dins de la ciutat. En aquest sentit ha explicat que gràcies a l'entrada en el projecte Viles Florides s'està aconseguint recuperar els balcons florits.

Aquest any es mantenen les categories de Balcons del Centre Històric, Balcons de Balaguer i Jardins i se n'inclou una de nova, la d'Aparadors de comerços o establiments públics. Ho ha explicat la tècnica de Medi Ambient de la Paeria, Eva Rocamora, que també ha explicat que aquest any la inscripció es podrà fer de forma telemàtica a la web de l'ajuntament, per telèfon, o bé presencialment al mateix ajuntament.

Una altra de les novetats d'aquest any, ha dit també Rocamora, serà que els mateixos participants hauran d'enviar entre 1 i 3 fotografies abans del 5 de juny, per poder fer una primera valoració dels jardins i balcons. Amb aquesta nova categoria, es vol que les flors omplin els aparadors del comerç local i donin color a la via pública fent que, juntament amb els jardins i balcons florits, es gaudeixi d'un entorn urbà de qualitat.

Tots els balcons i jardins han de ser visibles des de la via pública

Les persones interessades es poden inscriure del 10 al 24 de maig a la pàgina web de la Paeria de Balaguer o, presencialment, a la seu de la Paeria. Un cop inscrits, se'ls facilitarà un dorsal per correu electrònic o el podran passar a recollir per la recepció de la Paeria entre el 26 i el 31 de maig. Aquest dorsal haurà de ser col·locat en un lloc visible.


Comentaris

envia el comentari