Catalunya Diari

Balaguer ja ho té tot a punt per a l'edició 2020 del Carnestoltes

Es podrà tornar a degustar un tast d'olla amb congre gratuït

Balaguer celebrarà els dies 22 i 23 de febrer l'edició de 2020 del Carnestoltes del Congre. Les Àrees de Joventut i Ensenyament de la Paeria ja ho tenen tot preparat per a celebrar, un any més, la festa del Carnestoltes a Balaguer. L'acte de presentació ha anat a càrrec de Gemma Vilarasau, paer d'Esports, Joventut i Infància; i Francesc Almira, tècnic de Joventut.

Per segon any consecutiu, tindrà lloc el Concurs de Comparses el dissabte a la tarda: un concurs de talents que es va organitzar per primer cop l'any passat, en el que els grups participants han de demostrar els seus talents dalt de l'escenari. Aquest concurs s'iniciarà un cop hagi arribat la rua, la qual està previst que surti des de la plaça de la Sardana a les 6 de la tarda i que es desplaci fins a la plaça del Mercadal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A la mitja nit del mateix dissabte tindrà lloc el tradicional Ball de Disfresses, amb els grups de versions Hao Band, Tapeo Sound System i els dj's Edubsound i Alberto Sans, al pavelló Molí de l'Esquerrà, on també se celebrarà el concurs de disfresses individual i per parelles. Finalment, el diumenge al matí es farà la Gran Rua Infantil, que anirà des del carrer Noguera Pallaresa fins a la plaça del Mercadal.

La novetat d'enguany

Com a novetat, aquest any es canvien les modalitats de subvencions per a les carrosses, ja que es crea una modalitat nova per a vehicles amb remolc. Aquests també tindran un concurs a part del concurs de carrosses. Una altra novetat és que la rua infantil del diumenge acabarà amb l'animació d'una discomòbil infantil, amb el grup Disco Pinky, i amb moltes sorpreses per a la mainada.

Seguint amb la iniciativa d'apostar per recuperar tradicions antigues de la ciutat de Balaguer, es podrà tornar a degustar un tast d'olla amb congre gratuït. L'elaboració d'aquest plat anirà a càrrec de l'Associació Dona Rural i el cuiner Josep Maria Morell. A lamateixa plaça Mercadal es podrà seguir tot el procés d'elaboració durant el matí. Una altra de les novetats d'aquest any, és que s'oferirà a tots els restaurants de la ciutat la possibilitat de recollir part d'aquesta olla de congre, per tal que aquell dia la puguin oferir com a tast als seus restaurants.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari