Catalunya Diari

Balaguer presenta la 2a edició del 'Llavors. Cultura en creixement'

El festival posa l’accent en la dansa i les arts del moviment i serà l’avantsala de Fira Tàrrega

La Paeria de Balaguer presenta la segona edició del Festival Llavors – Cultura en creixement, amb la voluntat de crear un espai per a projectes escènics, de totes les disciplines artístiques, posant l'accent en la dansa, la música i les arts del moviment, amb un denominador comú: propostes professionals, emergents i d'artistes d'arreu dels Països Catalans.

El 3 i 4 de setembre el monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses es tornarà a vestir de gala per acollir la segona edició d'un festival que va néixer en plena pandèmia. Unes dates que no són fortuïtes, ja que el Festival Llavors i Fira Tàrrega, que celebra la Fira del Teatre la setmana següent, han segellat un acord de col·laboració en matèria d'arts escèniques entre les dos capitals urgellenques.

Fruit d'aquesta col·laboració es podrà veure a la companyia de dansa Kernel Dance Theatre preestrenar el seu 'Long' després d'uns dies de residència artística al Teatre de Balaguer, on treballaran en la fase final del procés de creació que culminarà una setmana després amb l'estrena a Fira Tàrrega.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Una mostra més de la voluntat de l'Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer per teixir complicitats amb diferents agents culturals del territori.

Cartell del festival Llavors de Balaguer
Balaguer presenta la 2a edició del Festival Llavors pel 3 i 4 de setembre | LleidaDiari.cat

Kernel Dance no és la única companyia que ve de la mà del programa Suport a la Creació

Però Kernel Dance no és la única companyia que ve de la mà del programa Suport a la Creació de Fira; la jove companyia lleidatana Les Cícliques, presentaran el seu segon espectacle, "Tabula". Un espectacle de teatre gestual, de titelles i moviment amb què la companyia reivindica l'autoestima en clau de gènere a partir de l'aprenentatge al llarg de la vida.

Toni Jodar, amb 'Explica dansa', 'Peix' de la companyia Hotel Iocandi, Mabel Olea amb "The Art of Contemplation" i el Cabaret Delicatessen de Nilak completen un programa on la dansa i les arts del moviment en són el pal de paller. Meritxell Neddermann i el seu 'In the backyard of the castle', les premiades Marala Trio i Rosa Pou amb 'Ala, bat! Sí, adéu' seran les notes musicals d'un festival que aposta cada cop més per les artistes del país.

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses, que acollirà durant el festival la instal·lació artística Range de Jou Serra, serà durant dos dies, un espai de creació artística on gaudir de la gastronomia de proximitat enmig d'un entorn natural idíl·lic. Més informació i reserva d'entrades a la web llavors.balaguer.cat


Comentaris

envia el comentari