Catalunya Diari

Balaguer suspèn els actes organitzats per celebrar la Diada

Enguany es farà únicament una declaració institucional que es podrà veure pels canals oficials de la Paeria i el Consell Comarcal

Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya
Balaguer suspèn els actes organitzats per celebrar la Diada | ACN

Les limitacions i restriccions decretades pel Govern de la Generalitat per la Covid-19, han fet que la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera hagin acordat suspendre els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer i l'audició de sardanes del dia 11 a la Plaça Mercadal.

Els darrers anys, els actes institucionals, celebrats el 10 de setembre a l'església de Santa Maria, s'organitzaven conjuntament amb la cultura com a eix principal. A finals d'agost, fruit del repunt de casos de Coronavirus a la Noguera, la proximitat amb l'inici del curs escolar i les limitacions de públic en esdeveniments d'aquest tipus es va decidir per part dels organitzadors la suspensió de l'acte i l'enregistrament de la declaració institucional.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un vídeo s'emetrà pels canals oficials el dijous dia 10 de setembre

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal i del president del Consell Comarcal, Miquel Plensa, seran els encarregats d'enviar el missatge a la ciutadania en un vídeo que s'emetrà pels canals oficials el dijous dia 10 de setembre. Els actes de la Diada a Balaguer es dediquen cada any a celebrar o recordar les efemèrides marcades pel calendari i enguany giraven al voltant dels 600 anys de la mort de Margarida de Montferrat i de la figura de l'escriptor de Menàrguens Joan Barceló i Cullerés, amb motiu del 40è aniversari de la seva mort. A més, com cada any, l'Orfeó Balaguerí, la Xemeneia Espai de dansa, l'Escola de Música o companyies locals de teatre hi participaven.

El passat 2019, l'acte institucional de la Diada a Balaguer es va dedicar a Teresa Pàmies, Joan Brossa, la Colla de Sabadell i els 125 anys de l'assemblea a Balaguer de La Unió Catalanista i van comptar amb la presència de Jordi Redondo, membre de la junta nacional d'Òmnium Cultural. Des de la Paeria i el consell comarcal, es convida a la ciutadania a penjar la senyera per la Diada i a seguir actuant amb responsabilitat per tal de no posar en risc l'inici del curs escolar, ni els actes culturals de les setmanes vinents.


Comentaris

envia el comentari