Catalunya Diari

Balaguer serà una de les seus del projecte nilak

La capital de la Noguera vol acollir residències d'artistes i formar part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

Pla general d'un dels espectacles de la darrera edició del projecte nilak
La capital de la Noguera vol acollir residències d'artistes i formar part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega | LleidaDiari.cat

El monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer acollirà, durant el segon cap de setmana de juny, el projecte nilak.

Es tracta d'unes jornades pensades per apropar les arts escèniques contemporànies a diferents punts del territori català. Amb aquesta aposta, la capital de la Noguera veurà ampliada la seva oferta cultural «just en un moment on els ajornaments i les cancel·lacions de festival se succeeixen a causa de la crisi del coronavirus», segons han expressat des del consistori en un comunicat. Un altre dels projectes de la Paeria de Balaguer és el de col·laborar amb Fira Tàrrega per tal d'acollir residències artístiques a la ciutat, així com formar part del Programa de Suport a la Creació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

S'està mirant de reubicar totes aquelles activitats que s'hi han vist afectades

El regidor de cultura i comunicació de l'Ajuntament de Balaguer, Arnau Torrente, ha reconegut que tot i sempre hi ha temps per ajornar la proposta cultural nilak, prefereixen, de moment, «treballar amb les dates marcades inicialment» per visualitzar la seva aposta decidida per la iniciativa. Pel que fa a l'oferta cultural de la ciutat, ha explicat que s'està mirant de reubicar totes aquelles activitats que s'hi han vist afectades per la crisi del coronavirus.

Respecte al 'Cabaret delicatessen' de nilak, a banda de dur-se a terme a la capital de la Noguera, també portarà dansa, circ i música al poble de Son de les Valls d'Àneu (Pallars Sobirà), Pinell de Brai (Terra Alta) i Amposta. L'objectiu d'aquesta proposta és reivindicar les infraestructures i espais històrics del territori i continuar donant visibilitat a les arts escèniques contemporànies. Per ara, nilak ja ha organitzat 'cabaret delicatessen' a l'església vella de Corbera d'Ebre i a l'espai creatiu Konvent de Berga. A més, el projecte és un dels sis finalistes dels Premis Lluís Carulla 2020.


Comentaris

envia el comentari