Catalunya Diari

Baqueira vol obrir pistes aquest dissabte 27 de novembre

La temporada i les seves principals novetats han estat presentades a Lleida ciutat

Baqueira Beret preveu obrir la temporada d'esquí 2021-2022 dissabte que ve si el temporal els afavoreix i les temperatures són baixes. Així ho ha anunciat aquest dimarts el director comercial del complex, Xavier Ubeira, que també ha matisat que l'obertura seria parcial amb pocs quilòmetres a la zona de Baqueira però ja amb la vista posada al Pont de la Puríssima per poder ampliar domini.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'estació aranesa ha fet una important inversió de 7,3 MEUR que s'han destinat en bona part a la construcció d'un nou telecadira de 6 places a la zona del Clòt der Os, a Beret. Això, malgrat les importants pèrdues de l'any passat, que gairebé van arribar als 2 MEUR per culpa de les restriccions marcades per la pandèmia de la covid-19.

Imatge de la presentació de la temporada de Baqueira, el 23 de novembre del 2021
Imatge de la presentació de la temporada de Baqueira | LleidaDiari.cat

Segons Ubeira, fins a la cota 1.900 de Baqueira Beret hi ha condicions per poder obrir a partir de dissabte gràcies a la neu produïda. Dependrà de l'afectació del temporal que ha començat a afectar aquest dimarts el país, però com que ve de sud, és més complicat que arribi en aquesta zona atlàntica del país. En qualsevol cas, si a partir de dijous entra fred, els responsables de les pistes preveuen poder fer més neu artificial i per tant, l'obertura parcial per dissabte estaria assegurada tot i que no la confirmaran fins a final de setmana.

En el marc de la presentació de la temporada de l'estació de la Vall d'Aran a Lleida ciutat, Xavier Ubeira ha reconegut que l'any passat van perdre prop de 2 MEUR per culpa de la covid-19, però gràcies als bons anys acumulats, han pogut fer una inversió de 7,3 MEUR, que bàsicament s'han destinat a la construcció d'un nou telecadira a Beret però també a les millores en innivació, una nova zona de debutants, també a Beret i més confort als punts de restauració.

Un altre maldecap al qual s'hauran d'afrontar enguany és el de l'elevat cost energètic ja que si de mitjana pujava fins al milió i mig d'euros, amb els preus actuals, la previsió és que sigui de 3 MEUR. Ubeira ha dit que això els fa molt mal i és per aquest motiu que han hagut d'apujar el preu del forfet, que costarà 59 euros, 3 més que la temporada passada. 

Malgrat tot, Baqueira Beret ha ampliat en 40 treballadors la plantilla i ja són prop de 700 empleats, consolidant-se així com una de les empreses més importants de la demarcació de Lleida. 
 


Comentaris

envia el comentari