Catalunya Diari

Baro tindrà la primera escola de pesca municipal del Pallars Sobirà

S'inaugurarà el 16 de març i vol recuperar la tradició d'aquest esport entre els més petits

Escola de pesca del Pallars
Imatge de l'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, amb responsables de l'escola de pesca de Baro | LleidaDiari.cat

Baro, al Pallars Sobirà, estrenarà el pròxim dia 16 de març la que serà la primera escola de pesca de la comarca. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat que l'objectiu d'aquesta escola és recuperar la tradició d'aquest esport i inculcar-lo als més petits. Des d'aquest centre, ubicat a les antigues escoles del poble, es programaran activitats relacionades amb aquest esport i farà la funció de punt d'informació per a tots els pescadors.

Ismael Jurado, tècnic de pesca, ha dit que totes les activitats seran gratuïtes i aniran des de cursos per a aprendre a pescar, educació ambiental sobre els ecosistemes aquàtics o tallers per conèixer la truita autòctona que habita els rius del Pallars. Ja s'han programat cursos pensats per tots els escolars de la comarca.

 

Comptarà amb la presència de representants de la Federació Internacional de Pesca

Pel que fa a la festa d'inauguració de l'escola, programada pel dia 16 de març, coincidint amb el tret de sortida a la campanya de la pesca, comptarà amb la presència de representants de la Federació Internacional de Pesca, la Federació europea, l'espanyola i la catalana. L'acte més institucional es complementarà amb un seguit d'activitats relacionades amb la pesca.

Aquest centre podrà obrir les seves portes gràcies a un ajut del Departament d'Agricultura. Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida, ha dit que es tracta d'un projecte que realça la truita de la Noguera Pallaresa i ha afegit que pot ajudar a dinamitzar l'economia local.

 

Escola d'esquí al Pallars pels escolars

Els alumnes a partir de deu anys del Col·legi Àngel Serafí Casanovas de Sort i els de l'Institut Hug Roger III, també de Sort, podran fer classes d'esquí durant l'horari electiu. Aquesta és una iniciativa de l'Associació Esportiva Pallars que compta amb la col·laboració dels centres educatius, amb l'objectiu que a tots els nens que els agradi la pràctica de l'esquí, independentment del nivell o les qualitats que tinguin, puguin practicar-lo i perfeccionar-lo. Professors d'esquí de l'Associació recolliran els nens a l'escola, dos dies a la setmana a les dotze del migdia, per anar a l'estació a fer pràctiques d'esquí. Serà a la tarda quan els nens recuperin els continguts impartits a l'escola amb l'ajuda d'un coordinador pedagògic.

El monitor de l'Associació esportiva Pallars, Roger Teodoro, ha explicat que el projecte Esquí Cole es diferencia de l'Esport Blanc donat que hi ha una ampliació horària i va destinat a nens que ja practiquen l'esquí i volen millorar. La diferència amb els centres de tecnificació és que els nens no perden el vincle amb l'escola i solament amplien les hores de pràctica d'esquí, ha afegit Teodoro. Mentre les estacions d'esquí no estiguin obertes es faran entrenaments físics en sec. Quan els complexos hivernals funcionin els alumnes faran, mínim, quatre dies d'entrenaments a pistes (dos dies entre setmana en horari lectiu i tots els caps de setmana i festius) i dos d'entrenaments físics fora pistes d'esquí (entre setmana i fora l'horari lectiu). S'espera poder posar en marxa el projecte Esquí Cole en una setmana.


Comentaris

envia el comentari