Catalunya Diari

Batuda a Almenar per eliminar la plaga de porcs senglars

Promoguda per l’Ajuntament de la localitat, a petició dels agricultors del municipi, ha comptat amb la participació d’una vintena de caçadors

Una vintena de caçadors van participar en la batuda. | LleidaDiari.cat

Un total de 21 membres de l’Associació de Caçadors del Vedat d’Almenar van participar diumenge en la batuda destinada a controlar la plaga de pocs senglars registrada en els darrers mesos en el municipi. La batuda, la quarta que es fa enguany a Almenar, incloent-hi una nocturna, s’ha desenvolupat a la zona propera al riu Noguera Ribagorçana, tocant al límit amb Alfarràs. El regidor d’Agricultura de la localitat, Jordi Sanuy, explica que «en aquests moments fer batudes és molt necessari perquè els pagesos estan sembrant el panís i amb freqüència els porcs senglars arrasen metòdicament amb totes les llavors plantades».

El pla cinegètic desenvolupat per l’Ajuntament d’Almenar es va posar en marxa aquest mes de gener a partir d’una xerrada informativa a càrrec de representants d’Unió de Pagesos sol·licitada pels agricultors del municipi. Prèviament consensuat amb els Serveis Territorials d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, la iniciativa està destinada a optimitzar el pla cinegètic local a fi de solucionar més àgilment els danys causats per la superpoblació de conills i porcs senglars.

En virtut dels acords establerts entre representants del municipi i de la Generalitat, l’Ajuntament d’Almenar ha optimitzat la coordinació entre agricultors —que són les persones que donen avís en cas de detectar la presència de senglars i conills— i la societat de caçadors per fer més precises i ràpides les batudes.

Aquesta és la quarta batuda que es fa enguany a Almenar. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari