Catalunya Diari

Bellaguarda organitza la primera edició de la Mostra gastronòmica per promocionar l’oli i la tòfona

Se celebrarà el dia 23 de febrer sota el lema ‘Mercat i cuina de proximitat’

Imatge de la presentació de la fira de Bellaguarda
Bellaguarda organitza la primera edició de la Mostra gastronòmica | LleidaDiari.cat

El diputat Ramon Cónsola ha participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la 'Mostra gastronòmica de l'oli i la tòfona. Mercat i cuina de proximitat', de Bellaguarda, que tindrà lloc el 23 de febrer.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació de l'alcalde de Bellaguarda, Olegari Alberich; el president de la Cooperativa de Bellaguarda, Ramon Xavier Vidal; el productor de tòfona de Bellaguarda, Josep Ramon Mateu, i la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Bellaguarda, Sílvia Pallejà.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La producció agroalimentària de qualitat que es fa a Bellaguarda

La realització d'aquesta jornada gastronòmica permetrà donar a conèixer la producció agroalimentària de qualitat que es fa a Bellaguarda, per mitjà de tastos i degustacions, i alhora pot esdevenir una activitat amb reclam turístic, que pretén atraure visitants al poble i generar impacte econòmic, tal com han coincidit en assenyalar Sílvia Pallejà i Ramon Xavier Vidal.

La gran novetat de la mostra serà la tòfona que es planta en aquest municipi des de fa pocs anys i que, des de l'any passat ha començat a ser productiu, tal com ha explicat el productor Josep Ramon Mateu. En aquest sentit, Alberich ha parlat de l'aposta que, com a municipi, s'ha fet per productes com la tòfona, que confereixen un valor especial a la Mostra. La jornada s'iniciarà amb un esmorzar i visita a la Cooperativa (8.30 hores), seguit d'una visita guiada a la finca de tòfones i demostració de gossos tofonaires (10.00 hores).

Mercat de productes de proximitat

La part central de la Mostra es podrà seguir a la sala polivalent, on hi haurà instal·lades les parades de l'espai del mercat de productes de proximitat. De forma paral·lela es farà un taller infantil d'allioli (12.00 hores). Les activitats més tècniques seran la presentació de la tòfona, a càrrec dels productors de Bellaguarda, i showcooking 'Cuina de la tòfona', a càrrec del restaurador, Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida; i la presentació d'Olis Bellaguarda, a càrrec de la Cooperativa del municipi, i showcooking, a càrrec de Lluís Bonillo, de l'Aula Gastronòmica de Lleida. Ambdues activitats tindran lloc a l'Espai Cuina (11.00 i 12.20 hores).

La Mostra finalitzarà amb la presentació i degustació dels licors de Bellaguarda (13.30 hores), el vermut musical amb tastets de cuina de proximitat , que es faran a partir de les 12.00 hores; i el dinar que oferiran el restaurant Cal Ferran i el bar Cal Ros, amb un menú gastronòmic de l'oli i la tòfona. Durant la seva intervenció, Ramon Cónsola ha explicat que amb aquest tipus de mostres s'atrau el turisme, la qual cosa permet que el visitant conegui el municipi i l'oferta gastronòmica, en aquest cas centrada en l'oli de qualitat extra i la tòfona, com a gran novetat.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari