Catalunya Diari

Bellcaire d’Urgell organitza la primera fira de productes de proximitat, FiraBell

Un total de 32 parades de productors locals i una trentena més de forans ompliran les places i els carrers el proper diumenge amb la voluntat de donar a conèixer aquest poble de la Noguera

Imatge de la presentació de la primera edició de FiraBell. | LleidaDiari.cat

Bellcaire d’Urgell celebrarà aquest diumenge, dia 28 de maig, FiraBell, un nou certamen que engloba comerç, indústria, artesania i productes de proximitat. La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol, que ha acompanyat l’alcalde de Bellcaire, Jaume Montfort; els regidors de l’ajuntament, Ignasi Navau i Elisa Romero, així com el vicepresident de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat de Catalunya, Llorenç Llop. El certamen s‘incorpora al calendari de fires que els municipis de les comarques de Lleida organitzen amb la voluntat de ser una mostra dels productors locals i de donar a conèixer aquest poble de la comarca de la Noguera, segons ha explicat l’alcalde del municipi, Jaume Monfort. Aquesta fira rep el suport de la Diputació de Lleida, ja que promocionen i donen a conèixer els productes de proximitat i de qualitat dels pobles petits agrícoles, tal com ha afirmat la vicepresidenta Pujol, qui ha felicitat l’alcalde per engegar aquesta nova iniciativa.

L’alcalde de la població ha indicat que la fira comptarà amb la participació d’un gran nombre de productors locals i comerços. Seran 32 parades del municipi a les que s’han d’afegir una trentena més de productors forans. També ha indicat que els quatre restaurants de Bellcaire d’Urgell se sumaran a aquesta iniciativa firal oferint als visitants menús elaborats amb productes de la zona. La fira s’organitzarà a l’aire lliure i s’ubicarà a la plaça del Mercat, el carrer Major i el carrer del Nord.

Cal destacar que la fira es vol especialitzar en l’agricultura i la ramaderia ecològica. Per aquest motiu, compta amb el suport de l’Associació d’Empresaris Productors de Venda i Proximitat. El seu vicepresident, Llorenç Llop, ha explicat que es vol ajudar al pagès a divulgar el seu producte i al consumidor a conèixer el que menja i d’on ve. Per aquest motiu, al programa d’activitats de la fira està previst, al matí, un tastet de productes de proximitat a càrrec de Sergi de Meià de l’Institut Català de la Cuina. I pels més menuts, a la tarda, un taller de cuina a càrrec de Pere Castells amb la col·laboració de l’escola pública Bonavista.


Comentaris

envia el comentari