Catalunya Diari

Benavent de Segrià congela totes les taxes municipals per a l'any vinent

La situació econòmica de l’Ajuntament i la bona gestió permeten prorrogar les ordenances fiscals

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Benavent de Segrià
L’Ajuntament de Benavent de Segrià aprova les noves ordenances fiscals de 2021 amb la congelació de totes les taxes municipals | LleidaDiari.cat

El Ple de l'Ajuntament de Benavent de Segrià ha aprovat les ordenances fiscals que regiran els impostos i les taxes dels serveis municipals durant 2021. Les noves ordenances suposen una congelació de totes les taxes municipals, que han estat possibles gràcies a la bona situació econòmica de l'ajuntament i a la bona gestió.

L'alcalde de Benavent, Antoni Carré, ha assegurat que "la salut econòmica i financera del consistori és molt bona i ho hem aconseguit sense haver de apujar impostos i amb un endeutament zero".

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Incorpora en les noves ordenances una bonificació de l'Impost de Béns Immobles

Com a novetat, Benavent de Segrià incorpora en les noves ordenances una bonificació de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a la instal·lació de sistemes per a l'aprofitament tèrmic i elèctric de l'energia provinent del sol. Per al 2021, continua vigent també la bonificació per a família nombrosa.

Durant el Ple també s'ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit sobre l'assumpció de les facultats de vies de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació en vies urbanes. A banda de les ordenances fiscals, el Ple també ha aprovat el Compte General de l'any 2019, on cal destacar que el període mitjà de pagament a proveïdors durant el tercer trimestre és de set dies.

Cal recordar que el de Benavent no és l'únic ajuntament lleidatà disposat a ajudar els seus veins davant aquesta crisi econòmica patida arran de la pandèmia de la Covid. De fet, aquesta mateixa setmana, l'Ajuntament de Torrefarrera ha anunciat que rebaixarà la fiscalitat per a contribuir en la lluita contra la crisi econòmica que pateix tota la societat.


Comentaris

envia el comentari