Catalunya Diari

Benavent de Segrià adapta la seva senyalització a la nova normativa que situa la velocitat màxima a 30 km/h

S’han col·locat senyals a totes les entrades del poble, s’han instal·lat reductors de velocitat i s’han tornat a pintar els passos de vianants

L'Ajuntament de Benavent ha adaptat la seva senyalització a la nova normativa, vigent des d'aquest dimarts, 11 de maig, que situa en 30 quilòmetres per hora la velocitat màxima en zona urbana.
Aquest nou límit és fruit de l'entrada en vigor del Reial decret que modifica diverses normatives de trànsit i que el Consell de Ministres va aprovar el novembre passat.

La reforma implanta una velocitat genèrica a 30 km/h en zona urbana, i per aquest motiu, a Benavent de Segrià ja s'han instal·lat els senyals que així ho indiquen a totes les entrades del poble, així com reductors de velocitat, a més d'haver-se tornat a pintar els passos de vianants perquè es vegin millor.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'una zona 30 a Benavent de Segrià
Benavent de Segrià adapta la seva senyalització a la nova normativa que situa la velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora | LleidaDiari.cat

Tot plegat té com a objectiu reforçar la seguretat dels ciutadans

Tot plegat té com a objectiu reforçar la seguretat dels ciutadans, en una mesura que, des de la Direcció General de Tràfic, es considera molt adequada per tal de garantir una interacció segura als carrers. En aquest sentit, la DGT ha explicat que la reducció de la velocitat màxima permesa ha estat una demanda general dels ajuntaments, que reclamaven un paraigua legal per poder aplicar els 30 km/h a les localitats.

Des del Ministeri de l'Interior també es defensa la mesura tot dient que la reducció no només respon a un compromís amb la seguretat viària, sinó a una transformació del model de les ciutats i dels pobles, a més de suposar una reducció de les emissions contaminants i del soroll.


Comentaris

envia el comentari