Catalunya Diari

Benvinguts a Pagès proposa noves rutes turístiques a Lleida

La iniciativa compta amb la participació de 240 explotacions agràries, 235 restaurants, 280 allotjaments i més d’un centenar d’activitats lúdiques

La tercera edició de Benvinguts a Pagès ha incorporat set noves rutes turístiques a les demarcacions de Tarragona i Lleida «per facilitar una experiència més intensa al públic que el cap de setmana del 9 i 10 de juny surti a trepitjar el territori», segons han indicat els organitzadors de la iniciativa. En concret, s'han proposat cinc rutes turístiques a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dues a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta) amb plans per fer durant tot de cap de setmana o bé en una única jornada. Les visites gratuïtes a les explotacions agràries, l'oferta dels menús de Benvinguts a Pagès, la participació dels allotjaments i el programa d'activitats paral·leles completen els set itineraris creats.

Després de les visites es podrà fer un petit tast dels productes de l'explotació
Després de les visites es podrà fer un petit tast dels productes de l'explotació | cedida

L'oportunitat per a conèixer el Pirineu

Les rutes turístiques que s'han configurat ofereixen un tast dels prop de 900 atractius de Benvinguts a Pagès, un projecte transversal, de país, adreçat al públic familiar i 'foodie' amb la participació de 240 explotacions agràries, 235 restaurants, 280 allotjaments i més d'un centenar d'activitats lúdiques arreu de Catalunya. Les rutes proposen itineraris entre comarques veïnes per facilitar els desplaçaments dels visitants. D'aquesta manera, la ruta Pallars Jussà Nord-Alta Ribagorça es presenta com una oportunitat per conèixer valls dels Pirineus, els ramats i el patrimoni romànic de l'entorn amb excursions a cavall, visita a una explotació de plantes aromàtiques, a una granja familiar i a una petita formatgeria de Taüll, entre altres al·licients. La proposta centrada únicament al Pallars Jussà també és de tres dies i es dirigeix al públic 'foodie', amant del senderisme, la natura i la fotografia en què es descobriran productes singulars com el safrà, les herbes remeieres, les cireres, l'oli d'oliva i les confitures.

Benvinguts a Pagès aposta pels productes de proximitat i la cultura rural
Benvinguts a Pagès aposta pels productes de proximitat i la cultura rural | cedida

 

La tercera proposta als Pirineus se centra al Pallars Sobirà amb un recorregut de muntanyes, estanys, pobles amb encant i pastors en què es divulgaran projectes de recuperació de races autòctones com la del corder xisqueta o la cabra pirenaica i els oficis de pastor o de formatger artesà. Al Pla de Lleida s'ha preparat la ruta Garrigues-Segrià Sec en què es promocionen els paisatges de secà, la cultura de l'oli, el patrimoni de la pedra seca i les visites panoràmiques. Els visitants es podran acostar al cultiu històric de les oliveres arbequines, a la ramaderia i fins i tot a les alzines tofoneres. Finalment, la darrera proposta és a les Garrigues amb una ruta per la part nord i nord-est de la comarca adreçada als amants dels olis d'oliva i dels vins de qualitat.


Comentaris

envia el comentari