Catalunya Diari

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega acull una exposició que reivindica el paper de les dones en la música catalana actual

La mostra reconeix el talent artístic de 16 cantants del país amb figures com Marina Rossell, Sílvia Pérez Cruz, Joana Serrat o Meritxell Gené

Imatge de la presentació de l'exposició
Imatge de la presentació de l'exposició | LleidaDiari.cat

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega acull fins al 28 de març una exposició que divulga i reconeix la trajectòria artística de setze dones que sobresurten dins l'escena musical catalana del moment. És una mostra itinerant produïda per l'Institut Català de les Dones i la revista Enderrock que reivindica el talent de cantants veteranes com Marina Rossell, Lídia Pujol o Dolo Beltran al costat de figures emergents com Anna Roig, Sílvia Pérez Cruz, Maria Rodés, Joana Serrat, Maika Makovski, Bikimel, Judit Neddermann, Eva Dénia, Meritxell Gené, Ivette Nadal, Maria Arnal, Gemma Humet i Núria Graham. El títol de l'exposició, «Setze jutgesses per al 2016», pren com a referència el grup musical dels Setze Jutges, un conjunt d'artistes que reivindicaven la música catalana als anys 60. Entre els seus membres, només figuraven llavors quatre dones.

  

La mostra és una de les propostes que la Regidoria de Polítiques d'Igualtat organitza amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. A la vegada s'engloba dins la campanya municipal #SiguesSúperIgual que reivindica l'equivalència entre gèneres; potencia accions de sensibilització contra les conductes masclistes; i difon la figura de dones targarines rellevants del segle XX. També en aquest marc l'Ajuntament de Tàrrega ha difós a través de les xarxes socials un videoclip en què es divulga la tasca de quinze dones targarines que es dediquen a la música en diferents estils. La gravació ha estat enregistrada al Teatre Ateneu de la capital de l'Urgell.


Comentaris

envia el comentari