Catalunya Diari

La Biblioteca d’Alpicat fomenta la lectura entre els infants

Aquest dilluns es van celebrar dos sortejos i una Hora del Conte amb Ferran López, de Nopatiskos

Imatge de la biblioteca d'Alpicat
Imatge de la biblioteca d'Alpicat | LleidaDiari.cat

La sala infantil de la Biblioteca Sant Bartomeu d’Alpicat va acollir aquest dilluns dos sortejos, un d’un lot de llibres promocionat a través del Facebook de la biblioteca i el primer sorteig del BiblioTram. Les agraciades van ser Eloïna Viu Martínez i Arlet Díaz Segura. Al sorteig de Facebook hi van participar 58 seguidors i van poder ‘comprar’ bitllet pel BiblioTram 65 infants. El premi que es va endur l’Arlet estava format per un patinet, un val de 20 euros per a la llibreria Punt de Llibre i un val de 10 euros per gastar a La Papereria d’Alpicat.

Aquesta activitat d’animació a la lectura pretén que els nens i nenes d’Alpicat arrelin l’hàbit lector i coneguin totes les possibilitats lectores que la seva biblioteca de proximitat els pot oferir: àlbums, còmics, contes clàssics, llibres de coneixement, llibres d’imaginació, poesia, revistes. L’acollida per part de les famílies està sent espectacular, la valoren molt positivament perquè els nens estan realment molt motivats i llegeixen cada dia. Comptem amb 156 participants i cada setmana hi ha nous inscrits, ja que és una activitat que promocionen directament els nens i nenes parlant entre ells.

Cada nen que s’inscriu obté una carpeta amb una targeta de 8 viatges pel tramvia d’Alpicat. Cada viatge representa una tipologia de lectura diferent i, un cop completada tota la targeta (8 llibres llegits), es guanya un bitllet pel sorteig. El proper sorteig tindrà lloc l’11 de febrer. Cada participant pot obtenir més d’un bitllet per a cada sorteig. Poden participar tots els alumnes que cursin Primària, de 1r a 6è, i no hi ha data límit per inscriure’s. L’últim sorteig tindrà lloc l’1 de juny durant la Festa del Llibre Gegant. Ambdós sortejos es van realitzar després de la multitudinària hora del conte especial de Nadal que va oferir Ferran López, de Nopatiskos. Pel seu bosc van desfilar uns quants personatges: el pastor, el dimoni, el caganer, la tioneta, l’oncle Buscall... que van fer riure petits i grans.


Comentaris

envia el comentari