Catalunya Diari

La biblioteca de Solsona crea un club de lectura familiar

L’equipament obre les inscripcions per participar al nou curs d’aquests grups

Imatge d'una sessió de lectura a la biblioteca de Solsona
Imatge d'una sessió de lectura a la biblioteca de Solsona | LleidaDiari.cat

A partir d'aquesta tardor la Biblioteca Carles Morató ofereix la possibilitat a les famílies amb infants de P4 a primer de primària de treballar l'hàbit lector amb una nova activitat. Es crea el Club de lectura familiar, que es trobarà un dissabte al més de dos quarts d'onze a dos quarts de dotze. Aquesta setmana se n'obren les inscripcions a l'equipament. També hi ha oberts els altres sis clubs de lectura existents.

El Club de lectura familiar serà conduït per personal de la biblioteca amb els objectius de «fomentar l'hàbit lector en l'àmbit domèstic, fer partícips les famílies de la creació de nous lectors, crear complicitats entorn de la lectura entre infants i progenitors i gaudir de bons moments tot compartint reflexions i opinions amb altres famílies», explica la directora de la Carles Morató, Ester Barniol. «Intentarem acompanyar les famílies en els primers passos de construcció d'un itinerari lector de qualitat per als infants», afegeix.

Cada sessió s'acompanyarà amb una proposta d'activitat o treball manual relacionada amb l'àlbum o llibre il·lustrat, i es farà la lectura en veu alta d'una obra, que les famílies participants s'emportaran a casa per comentar l'endemà. Les trobades seran els dissabtes 26 d'octubre, 23 de novembre, 21 de desembre, 18 de gener, 15 de febrer, 14 de març, 18 d'abril i 16 de maig a dos quarts d'onze del matí. Qui hi estigui interessat pot inscriure-s'hi presencialment a la biblioteca, o bé per correu electrònic a [email protected]

Per a tots els perfils

Aquest curs continuen l'activitat sis dels clubs de lectura coordinats des de la Biblioteca Carles Morató. El d'àlbums il·lustrats, que es troba el primer dimarts de cada mes a les set de la tarda a partir de l'octubre, amplia el nombre de places fins a quinze; el Club de lectura d'anglès té cita el tercer dimarts de cada mes a les nou del vespre al Casal de Cultura i Joventut; el de la gent gran, en canvi, té activitat setmanalment, els dilluns a dos quarts de deu del matí –en aquest cas, les inscripcions es cursen als Serveis Socials de l'Ajuntament–; l'infantil, adreçat a alumnes de quart a sisè de primària, es troba cada dijous a dos quarts de sis de la tarda; el de lectura fàcil en català funciona un dimarts al mes a les deu del matí –amb inscripcions a la biblioteca o al Servei Comarcal de Català–, i el de dones es troba setmanalment els dimarts a les sis de a la tarda –si bé inicialment ja està tancat, se'n pot consultar la disponibilitat a la biblioteca.

Pel que fa al Club de lectura juvenil, la baixa demanda registrada el curs passat fa que no es planifiqui, tot i que es pot consultar l'equipament municipal si hi ha persones interessades a reobrir-lo. La Biblioteca Carles Morató, d'altra banda, també dona suport als clubs de lectura de Llobera i Sant Llorenç de Morunys.

Imatge d'una sessió de lectura a la biblioteca de Solsona
Imatge d'una sessió de lectura a la biblioteca de Solsona | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari