Catalunya Diari

La biblioteca solsonina es desplaça a casa de persones vulnerables o en quarantena

El nou servei de préstec a domicili s’ofereix dins el municipi els dimecres al migdia

Imatge de la biblioteca de Solsona
La biblioteca solsonina es desplaça a casa de persones vulnerables o en quarantena | LleidaDiari.cat

Si hi ha població de Solsona que no pot accedir a les instal·lacions de la Biblioteca Carles Morató, el mateix equipament es desplaça al seu domicili. Dimecres que ve, dia 18, es posa en marxa, en fase de prova pilot, el nou servei de préstec a domicili 'La Biblioteca a casa'. Està pensat per a col·lectius vulnerables amb dificultats de mobilitat, gent gran, malalts crònics, persones en període de convalescència o en quarantena.

La Biblioteca a casa funcionarà els dimecres de dotze a dues del migdia i limitarà els seus desplaçaments dins el terme municipal de Solsona. S'oferirà assessorament i préstec de llibres, revistes, CD i DVD. Qui hi estigui interessat ha de contactar amb la biblioteca per telèfon (973483839), correu electrònic (biblioteca.solsona@ajsolsona.cat) o WhatsApp (629421323).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les persones que s'acullin a aquest servei s'han de fer el carnet de la biblioteca

Les persones que s'acullin a aquest servei s'han de fer el carnet de la biblioteca i s'han de comprometre a ser a casa el dia que el personal de l'equipament els dugui els documents. El retorn del material el pot fer qualsevol persona a la bústia de la biblioteca, que és a la façana del carrer del Castell. En cas que no sigui possible, serà recollit també a domicili passat el mes de préstec o quan l'usuari ho demani.

La Biblioteca a casa arrenca la setmana que ve com a prova pilot per reajustar el servei a la demanda real. L'any passat aquest servei es va posar en marxa pensat especialment per a la gent gran vulnerable, però no se'n va fer gaire ús. Ara, en plena pandèmia i amb l'aplicació de mesures que restringeixen la mobilitat, es preveu que aquesta opció per accedir als documents de la biblioteca tingui més demanda.


Comentaris

envia el comentari