Catalunya Diari

El bisbat de Barbastre denunciarà per via civil al bisbat de Lleida i al Consorci del Museu per 112 obres de la Franja

L'advocat aragonès confia que l'aplicació de l'article 155 obri la porta a un canvi de postura del Consorci, amb un possible relleu dels seus representants polítics

Moment de l'acte de conciliació que ha tingut lloc aquest dimarts als jutjats de Lleida
Moment de l'acte de conciliació que ha tingut lloc aquest dimarts als jutjats de Lleida | LleidaDiari.cat

L'advocat del bisbat de Barbastre, Joaquín Guerrero, ha anunciat que denunciaran per via civil al bisbat de Lleida i al Consorci del Museu de Lleida per les 112 obres d'art que formen part del Museu de Lleida i que el Bisbat de Barbastre-Montsó reclama com a pròpies des del 1995 i en demana el trasllat a l'Aragó. Guerrero ho ha dit després de celebrar-se l'acte de conciliació que va tenir lloc aquest dimarts i en el qual no es va arribar a cap acord. Per una banda, no hi va assistit cap representant del Consorci i per l'altra, el representant del bisbat de Lleida va dir que, tot i reconèixer les sentències eclesiàstiques emeses fins ara, el bisbat no pot adherir-se a cap acord judicial perquè no disposa d'aquests béns, ja que actualment estan al Museu de Lleida i en mans del Consorci. 

«No ens avenim a la conciliació. No perquè no vulguem, sinó perquè no podem», va dir l'advocat del bisbat de Lleida. Des del Bisbat es va voler deixar clar que aquesta és la mateixa postura que han mantingut sempre. Guerrero confia que l'aplicació de l'article 155 obri la porta a un canvi de postura del Consorci, amb un possible relleu dels seus representants polítics. Aquestes 112 peces pertanyien a les antigues parròquies de la Franja segregades l'any 1995 del Bisbat de Lleida. Aquell any, el Vaticà dicta un decret en què després de vuit segles d'història, decideix segregar les parròquies de la Franja de Ponent de la Diòcesi de Lleida perquè passin a formar part de la de Barbastre-Montsó. A partir d'aquell moment, és quan el bisbat aragonès comença a reclamar a Lleida les obres i peces d'art originàries de les parròquies de la Franja. Fins ara, el conflicte s'havia desenvolupat per la via eclesiàstica.


Comentaris

envia el comentari