Catalunya Diari

Boí Taüll assoleix els 150.000 esquiadors en aquesta temporada

S’ha situat entre les estacions capdavanteres de Catalunya amb un registre final de 149.360 dies d’esquí, el millor resultat de les darreres 10 temporades

Boí Taüll
Boí Taüll | LleidaDiari.cat

L'estació d'esquí i de muntanya lleidatana de Boí Taüll, la més alta dels Pirineus, va posar diumenge punt final a la temporada d'esquí 2018/2019, marcada pel traspàs de la gestió de l'estació a l'administració pública. L'empresa Actius de Muntanya, S.A., participada al 100% per la Generalitat de Catalunya, ha estat l'encarregada d'assumir provisionalment la gestió de l'estació, fins ara a càrrec del grup NOZAR.

A banda d'aquest traspàs, l'estació ha desenvolupat la seva activitat amb total normalitat fins al final de la temporada. Les instal·lacions, així com els serveis de l'estació, han funcionat de manera continuada durant els 143 dies de temporada. Enguany, Boí Taüll s'ha situat entre les estacions capdavanteres de Catalunya amb un registre final de 149.360 dies d'esquí, el millor resultat de les darreres 10 temporades. Unes dades que no es produïen des de la temporada 2003-04, quan es van sumar 159.562 dies d'esquí.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Gràcies als esforços i a la implicació per part de l'equip de Boí Taüll

Aquest bon resultat ha estat possible gràcies als esforços i a la implicació per part de l'equip de Boí Taüll, i a unes condicions meteorològiques singulars, que han afavorit l'arribada d'esquiadors a l'estació ribagorçana. Sense anar més lluny, la temporada d'hivern ha estat de rècord pel que fa a dies de sol, enregistrant 104 dies de sol envers els 52 de la temporada passada 2017-18, i els 94 de l'anterior, 2016-17.

De fet, només s'han acumulat 247 cm de neu respecte a els 660 cm enregistrats la temporada 2017-18, o els 522 la temporada 2016-17. La mitja dels darrers anys se situa al voltant dels 350 cm. Respecte a la producció de neu de cultiu per compensar la manca de nevades, enguany s'han utilitzat 96.540 m³ d'aigua, xifra lleugerament superior a la de la temporada anterior, que va ser de 81.294 m³, i molt similar a la del 2016-17 quan es van utilitzar 96.868 m³.

El bon temps ha permès també l'obertura del telecadira del Puig Falcó

El bon temps ha permès també l'obertura del telecadira del Puig Falcó, que dóna accés a la cota màxima de l'estació i dels Pirineus a 2.751 m d'altitud, durant 96 dies dels 143 totals de la temporada. Com a referència, l'any passat només es va poder obrir durant 62 dies dels 129 de la temporada. La procedència dels clients no ha variat respecte a temporades anteriors; els de Catalunya són els més nombrosos, representant un 60% del total dels nacionals.

Per comunitats, procedents de Madrid han vingut un 20%, de València un 15% i la resta del nord d'Espanya i d'altres zones. Respecte als mercats internacionals, s'ha constatat un repunt dels clients procedents de França i, per primera vegada en molts anys, s'ha rebut diversos grups d'escolars del Regne Unit i d'Irlanda. Com a resultat dels esforços posats en aquesta temporada, s'ha aconseguit el principal objectiu de garantir el creixement i l'estabilitat econòmica de la vall, del que es beneficien els hotels, restaurants i altres comerços; que demostra el bon treball dut a terme i que posa las bases per seguir en aquesta línia.

Cal destacar també l'important esforç dels equips de l'estació, especialment els de muntanya, per oferir el millor servei possible i organitzar els diferents esdeveniments programats, com són els Campionats d'Espanya Absoluts d'Esquí de Muntanya, El Dorado Freeride Junior FWJT**, els Campionats de Catalunya Infantils d'Esquí Alpí, o les diverses proves de Freestyle organitzades per l'equip de l'Snow Park de Boí Taüll.


Comentaris

envia el comentari