Catalunya Diari

La boira impedeix l'aterratge d'avions arribats de Londres a Alguaire

Tot i que havia escampat, el touroperador Nielson ja va decidir dissabte dirigir-se a Reus
Pla mitjà on es pot veure el taulell d'una part de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire
Pla mitjà on es pot veure el taulell d'una part de la torre de control de l'aeroport de Lleida-Alguaire | LleidaDiari.cat

Els vols anglesos del touroperador Nielson que havien d'aterrar a l'aeroport d'Alguaire aquest diumenge no ho han fet per la previsió de boira. Segons Aeroports de Catalunya, el mateix touroperador va decidir dissabte aterrar directament a l'aeroport de Reus. Es tracta de cinc vols provinents de Londres, Manchester, Bristol i Birmingham. Cap a les nou del matí la boira ja havia escampat, però la decisió ja s'havia pres per part de la companyia.

 

El vol d'Air Nostrum, provinent de Mallorca, ha operat amb normalitat i ha aterrat abans de les tres de la tarda a l'aeroport lleidatà. Aquest diumenge només estava prevista l'arribada d'esquiadors anglesos i la setmana vinent, si la meteorologia ho permet, hi haurà també tornades. Al febrer s'espera l'arribada de turistes suecs. La previsió total de viatgers de la temporada d'hivern està xifrada en uns 20.000 passatgers.

 

El primer avió de Londres va arribar a Alguaire a mitjans de mes

L’aeroport de Lleida-Alguaire va rebre el 16 de desembre el primer avió que enceta la temporada d’hivern. És un vol de la companyia Neilson procedent de Londres Gatwick que ha arribat a les 9.20 h amb 113 passatgers i marxarà buit. Amb aquest primer avió comencen les connexions amb el Regne Unit i, a partir del primer diumenge de febrer, s’hi afegiran els avions provinents de Suècia. En total, la programació d’hivern preveu que es realitzin a l’aeroport 192 operacions, que se sumaran les 72 operacions dels vols regulars que rep la instal·lació lleidatana tot l’any. En un comunicat, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha manifestat que aquesta temporada «ha de ser la de la consolidació de l'aeroport de Lleida-Alguaire com a punt estratègic de captació de turisme de muntanya».El gruix de la temporada d’hivern, però, començarà diumenge vinent, dia 23, quan ja arribaran els cinc avions de Neilson procedents de Londres Gatwick, Londres Stansted, Manchester, Bristol i Birmingham.

 

A partir de llavors, la companyia portarà aquests cinc vols cada diumenge amb passatgers procedents del Regne Unit. Els de Bristol i Birmingham acabaran el 24 de març i la resta ho faran el 14 d’abril. Els avions que porta la companyia Neilson són de 220 passatgers els que procedeixen de Manchester i Londres Gatwick, de 180 els que vénen de Londres Stansted i de 78 els de Birmingham i Bristol. A partir del mes de febrer, concretament el diumenge 3, se sumarà la companyia Quality Travel, amb l’arribada d’un avió procedent de Kalmar (Suècia). I a partir del 17 d’aquell mes i fins al 24 de març, n’arribaran dos, de la mateixa companyia, amb passatgers procedents de diferents ciutats de Suècia: Linköping, Kalmar, Goteborg, Växjö, Estocolm, Malmö i Jönköping.  Els avions que porta Quality Travel són de 180 passatgers.Comentaris

envia el comentari