Catalunya Diari

Fins a sis boletaires rescatats des del passat mes de maig

La meteorologia ha avançat la temporada

Els Bombers de la Generalitat han dut a terme fins a un total de sis actuacions de recerca de boletaires des del passat mes de maig fins al dia 5 de setembre. Tot i que l'avançament de la temporada de bolets, a causa de la meteorologia, fa preveure que aquesta xifra s'incrementi en els propers mesos. De les sis actuacions, dos s'han registrat a l'Alt Urgell, dos més al Ripollès, una a l'Alt Empordà i una altra al Berguedà.

 

Cal recordar que l'any 2017 va ser una de les pitjors temporades boletaires. I és que entre els mesos d'abril fins al novembre, els Bombers van sumar un total de deu rescats. En canvi, l'any 2016 es van realitzar 47 recerques de juliol a desembre.

 

Els bolets són típics de la tardor però a vegades també en poden trobar a la primavera
Els bolets són típics de la tardor però a vegades també en poden trobar a la primavera.   | Arxiu

Consells de seguretat per evitar ensurts

Les pluges d'aquesta primavera i estiu han provocat que s'avancés la temporada boletaire. Un fet que ha omplert els boscos dels primers boletaires que no han pogut esperar més per anar a buscar els esperats bolets. Per tant, la feina dels Bombers també s'ha intensificat i des del passat mes de maig ja han realitzat fins a sis actuacions per buscar persones que s'havien perdut al bosc.

 

És per això que els Bombers han volgut difondre una sèrie de consells de seguretat per als boletaires:

- Planificar la sortida amb antelació.

- Tenir en compte la previsió meteorològica abans de sortir.

- Portar l'equipament adequat, menjar i aigua. Cal recordar que la roba de colors vius pot facilitar la localització als agents en cas de pèrdua.

- Portar mapes i sistemes tecnològics que sàpiguen utilitzar correctament a l'hora d'ubicar-se en l'entorn, ja que permetran a la persona en cas de pèrdua orientar-se i/o trucar al 112.

- Adaptar l'activitat a la condició física i l'edat de cada persona.

- En cap cas realitzar l'activitat en solitari i mantenir en tot moment el contacte visual o verbal amb els companys.

- Prendre punts de referència, per ajudar als boletaires a orientar-se, com ara camins o barrancs.

- Planificar l'hora de la tornada, donat que ara el dia és més curt, per arribar al punt de partida abans que es faci fosc.Comentaris

envia el comentari