Catalunya Diari

Els Bombers alerten que la majoria de rescats d'excursionistes són per «errades i manca de planificació» de la ruta

Des del cos demanen més efectius ja que cada cop hi ha més gent que va a la muntanya

Els Bombers alerten que les errades o la manca de planificació de la ruta són la principal causa en la majoria de rescats que s'han de fer a la muntanya. En el qual va d'any el Grup de Suport d'Actuacions Especials (GRAE) ha fet 245 rescats arreu de Catalunya. L'Alt Empordà i el Ripollès són les dues comarques on més han d'intervenir els Bombers per ajudar a les persones que es troben amb dificultats.

Imatge del rescat
Imatge del rescat | @bomberscat

«És la prevenció en el que hem d'incidir, la gent ha d'estudiar bé la ruta, els perills que hi poden haver i anticipar tot el que pugui passar», assenyala el cap dels GRAE a Olot, Jordi Martí. Aquesta unitat especialitzada dels Bombers comptarà amb cinc noves incorporacions aviat. Martí, però, deixa clar que amb els nous efectius no en fan prou per cobrir les necessitats del cos.

En aquest sentit, aquest mateix dissabte, els Bombers van rescatar una dona al Congost de Montrebei amb una possible fractura de turmell. Els Serveis d'Emergències la van haver de rescatar mitjançant una grua i la van traslladar fins a l'Hospital de Tremp.Comentaris

envia el comentari