Catalunya Diari

Els bombers apaguen 76 incendis de vegetació des de dimecres

El 35% dels municipis catalans –un total de 333- estan en alerta màxima del Pla Alfa

Els Bombers de Catalunya han apagat, des de dimecres i fins aquesta mitjanit, un total de 76 incendis de vegetació. D'aquests, 30 han estat per focs agrícoles, 26 de forestals20 d'urbans.
 

El cos recorda que hi ha un risc d'incendi extrem i el 35% dels municipis catalans –un total de 333- estan en alerta màxima del Pla Alfa. La previsió indica que s’incrementaran encara més les temperatures i que, amb l’entrada de vent, creixen les zones amb un perill molt alt o extrem d’incendi.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per això, s'han tancat els accessos al Paratge Natural de l’Albera i del massís del Montgrí, que s'afegeixen als cinc espais naturals protegits ja clausurats des de dimecres. L'incendi més important fins ara ha estat el de la Pobla de Massaluca, que ha calcinat una setantena d'hectàrees
 

Es tracta del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, la Serra del Montsec, els espais naturals protegits de la Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera, el Parc Natural de la Serra de Montsant i l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar.
 

Així mateix, s’ha limitat la circulació motoritzada al medi natural a tots els municipis on és actiu el nivell 3 del Pla Alfa, s’han clausurat les àrees d’esbarjos i molts aparcaments d’accés a espais naturals resten tancats per tal d’evitar l’afluència de persones.

Imatge de l'incendi que ha tingut lloc a Catalunya entre Tossa de Mar i Lloret de Mar, a la comarca de la Selva
Els bombers apaguen 76 incendis de vegetació des de dimecres | Bombers

Demanen màxima prudència

Els Bombers de Catalunya demanen evitar l'activitat al medi natural mentre duri la calorada i fan una crida a extremar les precaucions per evitar riscos que puguin derivar en un accident. Tant per autoprotecció com per no generar situacions que puguin agreujar-se en cas que es declarés l'emergència per un incendi.
 

De fet, el missatge que envia el cos a la ciutadania és clar: «La millor opció és no fer activitats al medi natural fins que no acabi l'onada de calor». Els Bombers treuen xifres tant de rescats com de serveis al medi natural, perquè la gent sigui conscient de com s'incrementen les actuacions del Grup d'Activitats Especials (GRAE) durant l'estiu.
 

L'agost és el mes en què els Bombers solen fer més rescats de persones al medi natural. A això, aquest any s'hi suma l'episodi de risc extrem d'incendi forestal derivat de l'onada de calor que afecta el Mediterrani. Per això, el cos demana a la ciutadania que eviti l'activitat a la natura i que, si malgrat tot decideix fer-ne, extremi precaucions per evitar riscos i accidents.


Comentaris

envia el comentari