Catalunya Diari

Els Bombers demanen evitar l'activitat al medi natural davant la calorada

En tan sols dotze dies d'agost el cos ha fet ja 114 rescats i aquest 2021 ha atès un 35% més de serveis al medi natural

ElsBombers de Catalunya demanen evitar l'activitat al medi natural mentre duri la calorada i fan una crida a extremar les precaucions per evitar riscos que puguin derivar en un accident. Tant per autoprotecció com per no generar situacions que puguin agreujar-se en cas que es declarés l'emergència per un incendi.
 

De fet, el missatge que envia el cos a la ciutadania és clar: «La millor opció és no fer activitats al medi natural fins que no acabi l'onada de calor». Els Bombers treuen xifres tant de rescats com de serveis al medi natural, perquè la gent sigui conscient de com s'incrementen les actuacions del Grup d'Activitats Especials (GRAE) durant l'estiu. En tan sols dotze dies d'agost, per exemple, el cos ja ha hagut de fer 114 rescats

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'agost és el mes en què els Bombers solen fer més rescats de persones al medi natural. A això, aquest any s'hi suma l'episodi de risc extrem d'incendi forestal derivat de l'onada de calor que afecta el Mediterrani. Per això, el cos demana a la ciutadania que eviti l'activitat a la natura i que, si malgrat tot decideix fer-ne, extremi precaucions per evitar riscos i accidents.

La crida dels Bombers a la prudència no és nova. Coincidint amb l'època de vacances, el cos la sol fer anualment. Però aquest 2021, el cos hi suma «la demanda generalitzada d'evitar tots els riscos possibles» durant la calorada. Tant per autoprotecció com per no generar situacions que puguin agreujar-se en cas que es declari un foc.

Un rescat del cos de Bombers a Tortosa
Els Bombers demanen evitar l'activitat al medi natural davant la calorada | Bombers

Prevenció i seguretat

«Així doncs, els consells de seguretat es resumeixen enguany en un de principal: la millor opció és no fer activitats al medi natural fins que acabi l'onada de calor», subratllen els Bombers. El cos també recorda què s'ha de fer si, malgrat aquesta advertència general, hi ha qui vol fer activitats a muntanya a les zones on estigui permès.

Entre d'altres, els Bombers recomanen planificar l'activitat, equipar-se amb roba i calçats adients, valorar els riscos abans de sortir, portar el mòbil amb la bateria carregada per poder-se comunicar amb el 112 o hidratar-se sovint.

En cas que hi hagi qui vulgui banyar-se en aigües interiors (rius, llacs i pantans), els Bombers també recomanen que es faci a zones vigilades, no perdre mai de vista els nens, no entrar de cop a l'aigua després de menjar o haver fet exercici físic intens i fer especial atenció als remolins i corrents (molt freqüents en rius i pantans).

 


Comentaris

envia el comentari