Catalunya Diari

Bon Àrea guanya 64 milions d'euros el 2018, un 16,5% més que l'any anterior

Ha invertit 70 milions, un 29% més, i ha contractat 275 persones, fins a les 5.135

Una de les botigues bonÀrea | ACN

La firma agroalimentària Bon Àrea va guanyar 64 milions d'euros l'any 2018, xifra que representa un 16,5% més que l'aconseguida en l'exercici anterior. Pel que fa a la facturació, va ser de 1.816 milions, un 8,5% més. El 'cash flow' net va arribar als 101 milions, un 10% més.

Els responsables de l'empresa consideren que aquestes xifres vénen motivades per les millores dels processos productius i logístics i per l'apertura de 22 botigues i l'ampliació de 19 més. Va tancar l'any amb 489 establiments i 53 benzineres. També subratllen que han pujat les vendes a través d'Internet.

Durant el 2018 el conglomerat agroalimentari ha invertit 70 milions d'euros, un 29% més que en l'exercici anterior, i ha contractat 275 persones, fins a arribar a una plantilla de 5.135 treballadors. Una altra dada que destaca l'empresa és que s'ha remunerat la plantilla amb 22 milions d'euros en conceptes retribuïts variables de primes i incentius per objectius assolits.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Borges Agricultural suma 158 hectàrees de pistatxos en 4 anys a la demarcació

Borges Agricultural & Industrial Nuts compta amb 158,6 hectàrees de pistatxers des que el 2015 va iniciar el 'Projecte pistatxo' com un dels cinc motors del canal Segarra-Garrigues a la finca Mas Colom de Tàrrega.Aleshores es va començar amb una plantació de 15,3 hectàrees i ara el grup compta amb 24 explotacions col·laboradores de deu municipis pertanyents a set comarques catalanes i un comarca de la Franja de Ponent, la Llitera.

De les 158,6 hectàrees, 22 es plantaran el setembre d'aquest any i la resta començaran a donar produccions de manera gradual a partir del sisè any de vida, tot i que s'estima que aquesta es pugui avançar un any. L'objectiu principal del 'Projecte Pistatxo' és la cooperació vertical ''win win'' entre el grup agroindustrial i els productors agrícoles, per a la posada en marxa de noves explotacions agrícoles en regadiu, que produeixin pistatxos d'alta qualitat, seguint el model californià d'acord ambl 'Know-How' que ofereix Borges a partir dels seus 32 anys d'experiència en el cultiu de pistatxos amb 105 hectàrees en propietat.

Els passats 8 i 9 de març, un grup de 30 pagesos fructicultors de la zona del Baix Cinca, van visitar la finca de pistatxos del Carquí, propietat de Borges, situada a Guadix, a Granada, amb l'objectiu de conèixer noves alternatives als cultius de fruiters actuals que els permetin incrementar la renda agrària actual. La visita va permetre conèixer el desenvolupament i característiques tècniques, el sistema de regadiu i fertilització emprat, la poda de producció i el vigor productiu d'aquest cultiu, que s'espera que continuï mínim fins als 50 anys de la plantació.


Comentaris

envia el comentari