Catalunya Diari

BonÀrea repartirà milers de mones entre geriàtrics de la demarcació

Volen poder celebrar, dins de la situació d'excepcionalitat, la pasqua amb el dolç típic d'aquests dies

Imatge d'uns residents amb una mona de Pasqua
bonÀrea dona 3.000 mones a residències d’avis | LleidaDiari.cat

Aquesta Setmana Santa serà molt diferent per a tots i des de bonÀrea volen tenir un detall amb un dels col·lectius que per raons sanitàries i de seguretat es troben més aïllats en aquests moments: la gent gran interna a residències geriàtriques, i també als seus corresponents cuidadors i personal de residències com a mostra d'agraïment per la seva labor.

Per aquest motiu, des de bonÀrea faran entrega gratuïtament de mones de pasqua als avis residents i treballadors dels centres geriàtrics del nostre entorn més immediat per poder celebrar, dins de la situació d'excepcionalitat, la pasqua amb el dolç típic d'aquests dies.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Concretament, es calcula repartir, amb transport propi i durant tota aquesta setmana, unes 3.000 mones a tots els centres de les comarques de la Segarra i Urgell, així com altres poblacions properes al nostre centre alimentari de Guissona.

Els forners lleidatans, preocupats per la baixada de la venda de mones

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida calcula que a causa de la crisi sanitària del coronavirus enguany no arribaran a vendre ni la meitat de les mones que venen en una Pasqua normal. L'any passat van ser unes 180.000.

La presidenta del gremi, Pilar Marqués, ha explicat que els forners faran mones més petites perquè s'entén que no es podrà reunir tanta gent per menjar-les. Així mateix es podran comprar als forns durant les poques hores del dia que obren o si es vol, també es podran encarregar a domicili. Un pastisser de Lleida, Jordi Pons, penjarà a Internet un videotutorial per animar a les famílies a fer les seves pròpies mones a casa.

S'ha decidit no «treure aquesta il·lusió als més petits»

Pilar Marqués ha explicat que davant la incertesa de si es tiraria endavant o no amb la campanya de mones per la crisi del coronavirus, des del gremi s'ha decidit no «treure aquesta il·lusió als més petits» i es faran mones. Es podran comprar a les fleques que cada dia obren unes hores com a serveis essencials o també es podran encarregar per tal de ser portades a domicili, tal com ja s'està fent amb el pa.

 

El gremi creu que a Lleida es vendrà menys de la meitat del que es va vendre en una Pasqua normal. Creuen que molta gent es farà la mona a casa, aprofitant el confinament, o directament no en menjaran, per falta de ganes, al no poder sortir a fora a celebrar amb companyia una festa tan nostrada com aquesta. Marqués ha lamentat amb resignació que per Pasqua els forners «aprofiten per recuperar una mica» de caixa, però que aquest any no podrà ser.


Comentaris
Jordi tarrago
Aquí només reflectir l'opinió del gremi de flequers . La mona ,principalment es de PASTISSERIA, gremi a qui no s'han signat preguntar

envia el comentari