Catalunya Diari

Borges atorga 3 subvencions per rehabilitar els porxos de la Plaça de l’1-O

Amb l’objectiu de dignificar encara més un dels espais més emblemàtics de la capital de les Garrigues

Imatge dels porxos
Imatge dels porxos | LleidaDiari.cat

Amb l'objectiu de dignificar encara més un dels espais més emblemàtics de la capital de les Garrigues, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha concedit tres subvencions per a la rehabilitació dels arcs més deteriorats dels porxos de la Plaça de l'1 d'octubre. En concret, des que es va publicar la convocatòria de subvencions, el passat juny del 2018, s'han rebut un total de tres sol·licituds de propietaris que disposen d'un arc en la seva planta baixa i s'han concedit totes elles per un import conjunt de 3.610,39 euros.

Cal recordar que l'Ajuntament concedia una subvenció del 75% total del cost de les obres que, en aquest cas ascendeix a 4.813,84 euros i que comptava amb una partida pressupostària inicial de 5.000 euros. Segons l'alcalde de les Borges, Enric Mir, amb aquesta actuació es dóna continuïtat a les accions de dignificació del Centre Històric del municipi, completant les inversions de les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya amb fons propis, a la vegada que es fomenta la millora estètica d'aquests porxos declarats lloc d'especial interès historicoartístic.

 

Una acció per a dignificar els espais emblemàtics de la ciutat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ja va anunciar l'any passat que promouria la rehabilitació dels arcs més deteriorats dels porxos de la plaça de l'1 d'octubre, amb l'objectiu de dignificar encara més un dels espais emblemàtics del municipi. La convocatòria d'ajuts, vol fomentar la millora estètica d'aquests porxos d'especial interès històric-artístic. Així, els propietaris que disposin d'arcs en la seva planta baixa i realitzin actuacions de rehabilitació en aquests, podran presentar la seva sol·licitud de subvenció a l'Ajuntament, que les tindrà en consideració per ordre de presentació i fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria, que es preveu que inicialment sigui d'aproximadament 5.000 euros.

Una altra imatge dels porxos
Una altra imatge dels porxos | LleidaDiari.cat

 

Segons va explicar en el seu moment l'alcalde Enric Mir, la proposta es va presentar en el Ple ordinari del mes de juliol, on es van concretar les condicions exactes d'aquesta nova convocatòria d'ajuts amb la qual el consistori vol fomentar la millora estètica dels porxos de la plaça de l'1 d'Octubre. Mir va exposar que «amb aquesta iniciativa es pretén continuar les potents actuacions de dignificació del centre històric de la capital de les Garrigues, completant les inversions dutes a terme en el marc del Projecte d'intervenció integral del nucli antic mitjançant les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat, complementades amb fons propis del consistori borgenc».

Una vegada rebudes les sol·licituds, des de l'Ajuntament es procedirà en la realització d'un informe de valoració i idoneïtat de les obres proposades pels propietaris, amb la finalitat de concedir la quantitat subvencionable. Els recursos per assumir les subvencions per restaurar els porxos sortiran de la part no executada del Pla de façanes que també s'està duent a terme al nucli antic de capital de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari