Catalunya Diari

El consistori lleidatà que adjudica més ajudes als empresaris afectats per la crisi

Des de l'inici de la pandèmia de la COVID ha destinat 45.000 euros en subvencions als comerços del municipi

Imatge de la Junta Local de les Borges Blanques
Les Borges concedeix una nova línia d’ajuts a les empreses i persones autònomes afectades pels tancaments | LleidaDiari.cat

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimecres la concessió d'11.000 euros en ajuts a persones autònomes i empreses del municipi afectades pels tancaments d'octubre i novembre a causa de la pandèmia.

El consistori borgenc ha aprovat la concessió d'aquestes línies d'ajuts que va presentar a finals d'any, per valor de 500 euros per a cada sol·licitant, i de les quals s'han beneficiat 22 persones. En total, s'hi han destinat 11.000 euros, que han anat fonamentalment per als establiments de restauració, gimnasos i centres d'estètica de les Borges que en els darrers mesos s'han vist obligats a cessar temporalment la seva activitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquests ajuts s'afegeixen a les quatre línies que el consistori borgenc ja havia concedit durant l'any 2020: dues en matèria de Covid-19 i dues més per promoure les empreses i comerços de la ciutat. En total, la suma de les línies d'ajut ascendeix a més de 45.000 euros i se n'han beneficiat 120 veïns i veïnes de les Borges.

10.500 euros a 53 persones treballadores autònomes

Per tal de fer front a la crisi sanitària, l'Ajuntament de les Borges va concedir el passat mes de maig 10.500 euros a 53 persones treballadores autònomes, comerços i petites empreses del municipi afectades per la pandèmia, una de les principals mesures que el consistori va elaborar en el marc del seu pla de xoc per afrontar els primers tancaments.

Un pla d'actuació que es va ampliar al mes de juny amb la concessió d'ajuts a persones treballadores per compte d'altri afectades per un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) o un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació durant la crisi sanitària. Aquesta segona línia d'ajuts, per valor de 4.045 euros, va tenir 36 beneficiaris.

Aquestes dues línies d'ajuts es van sumar a les que el consistori convoca anualment per promoure l'activitat econòmica al municipi: una subvenció per promoure que empreses i autònoms contractin personal, per valor de 7.150 euros, i una altra per implantar nous negocis o modernitzar els existents, amb un import de 12.610,40 euros.


Comentaris

envia el comentari