Catalunya Diari

El camp de futbol lleidatà que aviat estrenarà nova gespa

El consistori també preveu reforçar el tancament del camp per evitar l’accés d’incívics

Imatge del camp de futbol de les Borges Blanques
Avancen a bon ritme els treballs de renovació de la gespa artificial del camp de futbol de les Borges | LleidaDiari.cat

Els treballs de renovació de la gespa artificial al camp de futbol de les Borges Blanques avancen a bon ritme i es preveu que aquest cap de setmana el terreny de joc ja estigui llest per reprendre els partits.

L'equip de govern de l'Ajuntament de les Borges vol dur a terme la inauguració del camp en aproximadament un mes i mig, quan el Ple del consistori previsiblement aprovarà el canvi de nom de l'espai, que passarà a dir-se 'Camp de futbol municipal Ramon Espasa', en homenatge a l'esportista fill de les Borges que la setmana passada va morir víctima de la Covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La regidora d'Esports de l'Ajuntament de les Borges, Maricel Viladoms, ha visitat aquesta setmana els treballs de renovació, i ha explicat que es preveu que la substitució de la gespa acabi aquesta setmana, si la pluja no endarrereix els treballs, quan es compleixen catorze anys des de la seva instal·lació.

Els treballs van començar ara fa 15 dies

Els treballs van començar ara fa quinze dies amb l'aixecament de l'antiga gespa artificial. Ara, ja s'ha acabat d'instal·lar la nova gespa i els tècnics i tècniques estan marcant les línies del camp i revisant el terreny, de manera que previsiblement aquest cap de setmana ja s'hi podrà disputar el primer partit del FC Borges. Les tasques de millora s'han fet a través d'un contracte de lísing de 5 anys i han tingut un cost de 144.881,48 euros.

Viladoms ha explicat que, una vegada s'hagi acabat de posar a punt el terreny de joc, també està previst que s'iniciïn els treballs per reforçar el tancament del camp per la part posterior dels vestuaris «per tal d'evitar actes incívics», ja que, segons ha explicat la regidora, en les darreres setmanes s'han produït desperfectes a l'espai i que, per ocasionar-los, s'hi ha accedit per aquesta zona de la tanca.

Canvi de nom del camp de futbol i inauguració, en un mes i mig

L'Ajuntament de les Borges Blanques vol inaugurar el nou espai després del Ple municipal de març en què previsiblement s'aprovarà el canvi de nom del camp de futbol municipal pel de Ramon Espasa, en homenatge a l'exfutbolista i entrenador borgenc que va fundar l'escola de futbol de les Garrigues, i que la setmana passada va morir víctima de la Covid-19.

Una vegada tramitat el canvi de nom, està previst que tingui lloc aquesta inauguració del nou 'Camp de futbol municipal Ramon Espasa', que lluirà la nova gespa artificial i una tanca reforçada, en un acte en què es convidarà la família d'Espasa i les persones que han estat presents en la seva carrera professional i dedicació al món de l'esport.

La construcció del futur camp de futbol 7, el pròxim projecte

Paral·lelament, també s'estan duent a terme els primers sondatges del terreny del camp de futbol 7, que està previst que es construeixi a pocs metres del camp de futbol municipal. Aquestes prospeccions serviran per comprovar que el terreny tingui un grau de compactació adient per poder-se construir aquest nou espai, que preveuen tenir enllestit una vegada acabi l'estiu.

Aquests treballs s'han vist endarrerits després que l'adjudicatari de la primera licitació, feta l'estiu del 2019, desistís de dur a terme l'obra i s'hagués de tornar a dur a terme tot el procés administratiu que, al seu torn, també s'ha vist aturat el darrer any per la pandèmia de la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari