Catalunya Diari

El poble lleidatà que organitza una cavalcada de reis mags estàtica

S'organitzarà també una recollida de regals a l'institut

Imatge d'una cavalcada de reis de l'any passat
Les Borges celebrarà una cavalcada estàtica a la plaça Europa per rebre els Reis Mags | Telecinco

Les Borges Blanques ha adaptat la cavalcada dels Reis Mags d'Orient a les noves restriccions i mesures de seguretat establertes pel Procicat i el pròxim 5 de gener oferirà un acte estàtic a la plaça Europa per tal que els més menuts puguin donar la benvinguda a Gaspar, Melcior i Baltasar.

Es preveu que els Reis Mags d'Orient arribin a la plaça Europa de les Borges al voltant de les 18 hores. Per garantir les mesures de seguretat, es farà una fila al llarg del carrer Indústria per controlar l'entrada a la plaça, i el públic assistent podrà seguir un petit recorregut per davant de les carrosses, en substitució de la tradicional rua pels carrers de la població. La cavalcada estàtica es durà a terme respectant en tot moment les mesures de seguretat, per la qual cosa serà obligatori l'ús de la mascareta i la distància mínima d'1,5 metres entre els i les assistents.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'organitzarà una recollida de regals al recinte de l'Institut Josep Vallverdú

Pel que fa al repartiment dels regals als nens i nenes, enguany s'organitzarà una recollida al recinte de l'Institut Josep Vallverdú, en què els Reis Mags es repartiran en tres zones diferents per respectar les mesures de seguretat i evitar les aglomeracions. Les famílies podran deixar els encàrrecs reials a l'Institut Josep Vallverdú els dies 2, 3 i 4 de gener, en horari de 19.30 a 21.30 hores. Una vegada fet, se'ls indicarà l'hora que cal anar a recollir el paquet el pròxim 6 de gener.

En aquest sentit, des del consistori s'ha demanat a les famílies que redueixin els regals a un únic paquet, que contingui el nom de tots els nens i nenes que el rebran, i que els únics encàrrecs que es portin siguin per als més menuts de casa. També s'ha aconsellat que assisteixin a la recollida dels regals el mínim de persones possible d'una mateixa família.

No han volgut renunciar a aquesta tradició que cada any omple d'il·lusió els més menuts

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla, ha explicat que des del consistori «no hem volgut renunciar a aquesta tradició que cada any omple d'il·lusió els més menuts, i per aquesta raó hem hagut de repensar la cavalcada i el repartiment de regals, per poder-les dur a terme amb seguretat». En aquest sentit, Salla ha explicat que, en aquest any atípic, s'han hagut de deixar pel camí moltes de les tradicions que formaven part del dia de Reis a les Borges, com és el cas del repartiment de caramels per part dels patges reials, o el repartiment de regals per les cases, que enguany s'ha desestimat per tal de frenar la cadena de contagis.


Comentaris

envia el comentari