Catalunya Diari

Les Borges Blanques celebra les Jornades Europees del Patrimoni

Totes les visites s'hauran de realitzar mitjançant reserva prèvia

Imatge de l'Espai Macià
Imatge de l'Espai Macià | LleidaDiari.cat

Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2019, i amb la intenció de seguir donant a conèixer el patrimoni de la capital de les Garrigues, l'Ajuntament de les Borges ha tornat a organitzar visites guiades gratuïtes a l'antic molí d'oli i refugi antiaeri de Cal Gineret, i a l'Espai Macià, aquest diumenge, 13 d'octubre. A més a més, com a novetat, enguany es podrà dur a terme una visita guiada a 4 cabanes de volta del municipi.

L'antic molí d'oli de Cal Gineret de les Borges és un espai de recuperació de la memòria històrica on es poden visitar els cubs d'oli de l'antic molí i l'espai que va servir de refugi antiaeri durant la Guerra Civil Espanyola. Al seu torn, l'Espai Macià és un centre d'interpretació de la figura del President Francesc Macià, fill de pares borgencs i molt vinculat i estimat a la població.

Les cabanes de volta són construccions de l'arquitectura popular

Finalment, les cabanes de volta són construccions de l'arquitectura popular, que proporcionaven protecció contra els elements climatològics i els animals, emprades pels pagesos borgencs per guardar-se ells i les eines de les inclemències del temps quan eren al camp.

Les visites guiades gratuïtes sortiran des de davant de l'Espai Macià (Plaça Ramon Arqués, 5) i també recorreran alguns dels punts més emblemàtics del municipi, a les 10.00 hores i a les 12.00 hores. Totes les visites s'hauran de realitzar mitjançant reserva prèvia a través del correu [email protected], o trucant al telèfon 973 14 28 50 i preguntant per la Montse.

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) 2019 se celebren de manera conjunta aquest cap de setmana a tot Catalunya, i tenen per objectiu difondre a partir de visites gratuïtes els espais amb alt valor històric perquè els ciutadans coneguin en profunditat el seu patrimoni, el valorin i en puguin garantir la seva preservació.

Imatge d’una cabana de volta de les Borges Blanques
Imatge d’una cabana de volta de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari