Catalunya Diari

Les Borges Blanques construirà un carril bici que unirà els 3 centres educatius

L'Ajuntament traurà el projecte a informació pública en els pròxims dies

Les tinentes d'alcalde de les Borges Blanques, Maria Fusté i Núria Palau
Les tinentes d'alcalde de les Borges Blanques, Maria Fusté i Núria Palau | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques preveu construir durant aquest any el carril bici que unirà els tres centres educatius de la capital de les Garrigues, la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de la localitat.

Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, la setmana vinent el govern municipal informarà de tots els detalls concrets del projecte, valorat en uns 50.000 euros als regidors de l'oposició i el 19 d'agost està previst que entri en exposició pública per poder-hi fer al·legacions i millores durant trenta dies, abans de licitar-lo per a ser executat aquest mateix any. Prèviament, l'Ajuntament ha realitzat un estudi de mobilitat per preveure-hi la inclusió dels criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres.

Es preveu que en una primera fase el carril bici tingui poc més d'un quilòmetre de llargada

A l'espera de poder-hi fer les millores i aportacions que calguin, el projecte actual preveu que en una primera fase el carril bici tingui poc més d'un quilòmetre de llargada i uneixi l'escola Joan XXIII i la Llar d'Infants, el Col·legi Montserrat i l'Institut Josep Vallverdú. Discorrerà per l'avinguda Jaume I, passeig del Terrall, i pels carrers Dr. Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell.

Cal recordar que el carril bici es va imposar a les altres dues opcions més votades als pressupostos participatius que van ser la creació d'un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d'arbrat per fer ombra, i la construcció d'un lavabo públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d'emergència de la Sala Maria Lois de la Casa de la Cultura.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari