Catalunya Diari

Les Borges Blanques també donarà permisos menstruals a les treballadores municipals

Seran de 8 hores mensuals recuperables durant sis mesos

L'Ajuntament de les Borges Blanques va aprovar aquest dijous en Ple ordinari una moció presentada pel grup Borges per la República on es proposa incorporar al consistori un permís de menstruació i climateri en el marc de la jornada laboral d'aquelles dones que així ho requereixin.

La iniciativa suposarà un permís de 8 hores mensuals, recuperables durant 6 mesos per a les dones, així com el compromís de l'equip de govern de demanar a la nova conselleria de Feminismes i Igualtat millores en aquest sentit per tal que les hores no hagin de ser recuperables, o almenys una part d'aquestes.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A la vegada, s'impulsaran tallers de conscienciació a la població borgenca en general i a les treballadores municipals en particular. D'aquesta manera, la capital de les Garrigues se suma a la iniciativa que preparen altres municipis com Girona i Ripoll. La moció de BxR va rebre el suport del JxCat, al govern municipal del consistori.

Pla obert on es pot veure un moment del ple de les Borges Blanques
Les Borges Blanques també donarà permisos menstruals a les treballadores municipals | LleidaDiari.cat

Altres qüestions del ple de les Borges

El ple municipal va aprovar inicialment una ordenança reguladora per a la concessió de subvencions per digitalitzar el comerç i la restauració del municipi. En concret, s'obrirà una línia d'ajuts per tal que aquelles empreses que encara no han fet salt digital, puguin implantar una pàgina web.

Igualment, també es va aprovar en Ple una modificació de l'ordenança que regula el preu públic de la llar d'infants, i que permetrà, d'ara endavant, fraccionar per trimestres el pagament de la matrícula. Es tracta d'un canvi que serà beneficiós per tal que les famílies usuàries del servei puguin abonar les quotes d'una manera més còmoda, a la vegada que permetrà estalviar diners a aquells qui facin la matrícula més enllà de l'inici de curs, ja que no hauran de pagar íntegrament l'any escolar.

El Ple també aprovà previsiblement una modificació de l'ordenança que regula els preus públics per instal·lar comptadors d'aigua, i que permetrà ajustar els preus als del mercat i suposaran una davallada de costos respecte dels actuals, amb un preu de 197,07 euros per la col·locació d'un comptador, que s'eleven fins als 500,64 euros en cas de requerir una encomesa i una arqueta.

La sessió en què regidors i regidores han pogut triar si hi participaven de manera presencial o telemàtica, també servirà perquè l'equip de Govern doni compte del període mitjà de pagament a proveïdors, que s'ha situat a 21,56 dies i de l'informe de morositat corresponent al primer trimestre del 2021, sense factures pendents i, per tant, amb un import de zero euros.


Comentaris

envia el comentari