Catalunya Diari

Les Borges Blanques estrena aquest dissabte el nom de la «Plaça de l'1 d'octubre»

El canvi de nom es va aprovar en el darrer ple municipal del mes de març

Les Borges Blanques estrenarà aquest dissabte 26 de maig la nova placa amb el nom de «Plaça de l'1 d'octubre» que substituirà el nom de «Plaça de la Constitució». El canvi de nom es va aprovar en el darrer ple municipal del mes de març a la capital de les Garrigues. L'acte institucional tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre en el marc de la jornada «Som poble, fem república» que es celebrarà al llarg de tot el dia.

Imatge general de la plaça porxada de les Borges
Imatge general de la plaça porxada de les Borges | LleidaDiari.cat

La iniciativa, organitzada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques, inclou actes oberts a tots els públics i tindrà lloc al Pavelló de l'Oli i la Plaça de la Independència. Els actes començaran a les 12 del migdia amb un vermut republicà i un espectacle amb batucada a càrrec del Grup de Diables de Recerca. Posteriorment, s'ha organitzat un dinar popular on es podrà escollir entre cassola de tros, amb un preu d'11 euros, o macarrons, amb un preu de 8 euros.

  

  

 

 

Durant la tarda, s'han programat un seguit d'activitats com un passi de documentals, un taller de com desmuntar notícies falses, un berenar per als més petits i una xerrada sobre seguretat digital. Posteriorment, a dos quarts de nou, es preveu el canvi de plaques amb el nou nom de la «Plaça de l'1 d'octubre». L'acte institucional anirà seguit d'una actuació dels Diables Els Borjuts que amenitzaran la tornada dels participants al Pavelló de l'Oli, on està organitzat el sopar que consistirà en entrepans, amb un preu de cinc euros. Per finalitzar la jornada hi haurà una sessió musical i un taller de gintònics. A més a més, al llarg de tot el dia hi haurà diverses propostes com un carrer groc o la possibilitat d'escriure cartes als presos polítics, entre altres.

Imatge de la placa
Imatge de la placa | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari