Catalunya Diari

Les Borges acull l'exposició 'Operació Aigua' per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics

ins al pròxim 25 de maig, la plaça Europa acull aquesta mostra didàctica, que rebrà visites de l'alumnat del municipi

L'exposició 'Operació Aigua' d'Agbar, companyia gestora del cicle de l'aigua i serveis mediambientals, ha estat inaugurada aquesta setmana a les Borges Blanques per l'alcaldessa Núria Palau i la directora territorial d'Agbar, Berta Mercadé, a la plaça Europa, emplaçament d'aquesta mostra didàctica. L'acte també ha comptat amb la presència del gerent territorial d'Agbar, David Gall, i altres responsables de la companyia, a més a més de membres de la comunitat educativa de la capital garriguenca.

L'exposició, que es podrà visitar a les Borges Blanques fins al 25 de maig, té l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d'aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l'impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'exposició de l'aigua a les Borges Blanques
Les Borges acull l'exposició 'Operació Aigua' per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics | LleidaDiari.cat

Un compromís de totes i tots

L'alcaldessa Núria Palau ha destacat la importància que tothom prengui consciència de la manca de recursos hídrics que hi ha al món i la necessitat d'emprendre accions per solucionar-ho. En aquest sentit, l'alcaldessa de les Borges ha explicat que depèn de totes i tots nosaltres, i que les petites accions que fem en el nostre dia a dia també sumen.

Palau ha afegit que es tracta de la primera exposició que la capital garriguenca acull a l'aire lliure, i ha assegurat que serà molt ben rebuda per tothom. Així, ha explicat que és un espai accessible per a tothom, i que el fet que estigui situat vora l'estació, convidarà a visitar els panells que conformen l'exposició, fins i tot, mentre s'espera l'autobús. L'alcaldessa borgenca també s'ha compromès a fer arribar a totes les associacions del municipi la informació sobre aquesta mostra d'Agbar, perquè tothom pugui gaudir-ne en el temps que romandrà a les Borges.

Per la seva banda, la directora territorial d'Agbar, Berta Mercadé, ha remarcat que «la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible» i ha destacat «l'aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l'emergència climàtica i social». L'exposició és un exemple d'aquesta aposta, per això, Mercadé ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: «la mostra ens interpel·la davant l'impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l'aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població».

Així mateix, la representant de la companyia del cicle de l'aigua ha apel·lat a les accions individuals en la lluita contra el canvi climàtic i ha refermat que «la cooperació publico-privada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible». Durant les pròximes setmanes, està previst programar visites de l'alumnat d'escoles del municipi a l'exposició.

'Operació Aigua' arriba a les Borges

Com a dades destacades, 'Operació Aigua' mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable. La mostra també visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L'exposició es divideix en els següents blocs: 'Com contaminem l'aigua', 'Com s'embruta l'aigua?', 'Aigua per a tothom?' i 'Quanta aigua consumeixes?'.

L'acte d'inauguració ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de les Borges Blanques. L'exposició 'Operació Aigua', que és itinerant, també està instal·lada a Tossa de Mar. Ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes i Juneda. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.


Comentaris

envia el comentari