Catalunya Diari

Les Borges habilita la sala Maria Lois com a refugi climàtic durant l’onada de calor

El consistori borgenc servirà com a punt de recollida d’aigua fresca en les hores de més calor

LAjuntament de les Borges Blanques obrirà aquest dimecres la sala Maria Lois de la Biblioteca Municipal Marquès d’Olivart per tal que serveixi de refugi climàtic per acollir les persones vulnerables, davant de la previsió d’una onada de calor per aquesta setmana.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El recinte compta amb aire condicionat, i s’utilitzarà perquè totes aquelles persones vulnerables que així ho necessitin puguin descansar, refugiar-se del sol o passar l’estona durant les hores de més calor, en un espai que es troba en ple centre del municipi i que és un dels punts més concorreguts pels borgencs i les borgenques.

Borges Blanques ofereix aigua fresca a l'Ajuntament per l'onada de calor. Imatge del 10 d'agost
Borges Blanques ofereix aigua fresca a l'Ajuntament per l'onada de calor | LleidaDiari.cat

Sala oberta dimecres i dijous

L’alcaldessa en funcions de les Borges, Núria Palau, i la regidora de Salut del consistori, Ariadna Salla, han presentat aquest dimarts la iniciativa. L’espai que s’obrirà als veïns i veïnes, també conegut com la Casa de la Cultura del Parc del Terrall, és una sala molt amplia i ventilada que permetrà mantenir distàncies a les persones usuàries i garantir en tot moment les mesures de protecció davant de la Covid-19.
 

En concret, la sala romandrà oberta aquest dimecres dia 11 i aquest dijous dia 12 d’agost, als matins de les 10 a les 14 hores i a les tardes de les 16 a les 18 hores, coincidint amb els dos dies en què hi ha previstes unes temperatures més elevades al territori.

Aigua fresca a l’Ajuntament

A més a més, el consistori borgenc també habilitarà un punt de recollida d’aigua fresca amb dues neveres, tant dimecres com dijous, de 9 a 15 hores al mateix Ajuntament, per tal que aquelles persones que necessitin hidratar-se puguin acudir al consistori i beure aigua fresca.
 

La regidora de Salut, Ariadna Salla, ha posat èmfasi en la importància de prendre mesures durant l’onada de calor per evitar cops de calor o insolacions, entre altres. En aquest sentit, Salla ha recordat que cal hidratar-se amb freqüència i evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació.
 

La regidora de Salut ha explicat que les persones amb malalties cròniques, la mainada i la gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa, de manera que «és recomanable, si no es disposa de ventilador o aire condicionat a casa, acudir al refugi climàtic que l’Ajuntament ha adequat», ha dit.
 

Igualment, Salla ha recomanat visitar un cop al dia, en la mesura del possible, els familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.


Comentaris

envia el comentari