Catalunya Diari

Les Borges Blanques sí que obrirà les piscines municipals aquest estiu

Així ho ha decidit la majoria de la població, major de 16 anys i empadronada a la capital garriguenca

Imatge d'arxiu de les piscines de les Borges Blanques
Les Borges obrirà les piscines municipals aquest estiu | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha comunicat, aquest dilluns, 29 de juny, que aquest estiu 2020 sí que obrirà les piscines municipals, ja que així ho ha decidit la majoria de la població, major de 16 anys i empadronada a la capital garriguenca, que ha participat en la consulta popular que s'ha dut a terme durant els darrers 15 dies.

Així, l'aforament serà de 500 persones per cada un dels 2 torns de bany previstos, de les 10 a les 14.30 h, i de les 15 a les 20 h; la distància física de seguretat serà d'1,5 metres; hi haurà dues persones encarregades de la neteja i de la vigilància del compliment de les mesures que s'alternaran per a cobrir el servei durant tot el dia, i que s'encarregaran de dur a terme les diverses desinfeccions diàries de tot el recinte, abans i després de cada torn de bany.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També hi haurà control de temperatura per a accedir al recinte, l'obligatorietat de la dutxa abans d'entrar dins de l'aigua i l'ús de tovallola a la gespa, i l'ús de les catifes que desinfecten les soles del calçat a l'entrada del recinte i dels vestuaris, i enguany no hi haurà la possibilitat de dutxar-se dins dels vestuaris, ni disponibilitat d'hamaques per a llogar, tot i que es permetrà que les persones usuàries les puguin portar des de casa, però ningú podrà repetir torn i hi haurà un màxim de 50 entrades individuals disponibles per cada torn.

Resultats definitius a les 12 hores, d'aquest dilluns, 29 de juny de 2020

La regidora d'Esports, Maricel Viladoms, ha exposat que "estem molt satisfets d'haver allargat una setmana més aquesta consulta popular i de com s'ha acabat desenvolupant, ja que a partir d'anunciar-se la flexibilització parcial de les restrictives condicions de seguretat inicials per al bany, per part del Govern de la Generalitat, s'han acabat de capgirar els resultats i hem vist com ha participat més gent i altres que ja ho havien fet modificaven el sentit del seu vot per a comprometre's amb la viabilitat de l'equipament.

Així, finalment aquest cap de setmana hem assolit gairebé 500 compromisos d'abonament, així com una majoria de les 417 persones participants a favor d'obrir-les, en total un 50,2% de famílies que han participat, per un 46,4% de vots contraris, així com 3,4% de vots nuls; i com que amb les noves mesures de seguretat s'han rebaixat substancialment els costos que havíem calculat que necessitàvem per no perdre més diners dels que, raonablement, podíem assumir l'Ajuntament en aquesta temporada de bany tan diferent, i marcada per la Covid-19, hem decidit prioritzar el servei que donaran l'equipament públic al conjunt de la població. A més a més, hem volgut tenir en compte especialment a totes aquelles persones que no podran anar a clubs esportius o piscines particulars a banyar-se. Per tant, hem decidit obrir-les aquest pròxim divendres, 3 de juliol, fins al divendres de Festa Major, el 4 de setembre".

Estrena d'una aplicació informàtica per a gestionar la presència al recinte

Enguany, l'Ajuntament de les Borges Blanques ha creat una aplicació informàtica per a controlar els abonaments, l'accés i l'assistència al recinte, que permetrà conèixer externament l'aforament en directe i, si s'escau, poder notificar incidències a les persones usuàries, que estarà disponible, a partir d'aquest pròxim dimecres, 1 de juliol, a l'enllaç de la web: https://piscines.lesborgesblanques.cat.

Preus temporada 2020

El consistori borgenc ha decidit mantenir els preus de l'any anterior. Així, els abonaments infantils (de 5 a 10 anys) tindran un cost de 12 euros, els juniors (d'11 a 17 anys) de 21 euros, els adults (a partir de 18 anys) serà de 42 euros per al primer representant de cada família i de 21 euros per a la resta d'adults de cada unitat familiar, pels jubilats serà de 21 euros, per a les persones amb carnet jove de 30 euros i per a les del carnet +25 serà de 35 euros. Les famílies monoparentals tindran un 50% de descompte, igual que les persones en situació d'atur, i les que tinguin una discapacitat entre el 33% i el 50%, i les que tinguin un grau de minusvàlua superior al 50% tindran l'entrada gratuïta.


Comentaris

envia el comentari