Catalunya Diari

La localitat lleidatana que posa en marxa un nou pla de mobilitat

Volen que el resultat final tingui en compte les demandes dels veïns i veïnes del municipi

La Brigada Municipal repintant en els darrers mesos els passos de vianants del col·legi Mare de Déu de Montserrat
Les Borges prepara un Pla de Mobilitat respectuós amb el medi i consensuat amb tots els agents socials i econòmics | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques està treballant en l'elaboració del Pla de Mobilitat de la ciutat, que preveu desenvolupar durant aquest 2021 i ja ha iniciat els contactes amb diferents col·lectius i associacions de les Borges per tal que el resultat final tingui en compte les demandes dels veïns i veïnes del municipi.

Una representació de l'Ajuntament de les Borges s'ha reunit aquest dimecres amb els responsables d'una empresa especialitzada que s'encarregarà d'elaborar el Pla de Mobilitat. La trobada telemàtica ha servit per posar en comú diferents punts de vista i per definir tota la informació que cal recopilar per poder elaborar el Pla, que serà respectuós amb el medi ambient i consensuat amb tots els agents socials i econòmics de les Borges, alhora que apostarà per eliminar els obstacles i les barreres del municipi per tal que persones amb crosses, en cadira de rodes o amb un cotxet o carret, puguin circular sense dificultats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per tal que aquest Pla pugui incorporar les necessitats de tota la població, l'alcaldessa accidental de les Borges, Núria Palau, ha explicat que des del consistori preveuen dur a terme una sèrie de videoconferències a partir del mes de març amb diferents grups, entitats i associacions del poble, com és el cas de les AMPA dels col·legis, entre altres col·lectius, amb l'objectiu de «copsar les dificultats i inquietuds que tenen respecte a la mobilitat i poder fer un pla en concordança».

Enquestes a la població i treball sobre el terreny

Palau també ha explicat que l'empresa encarregada d'elaborar el pla ha preparat un seguit d'enquestes que preveuen fer a peu de carrer per incorporar encara més punts de vista de tota la ciutadania. Una enquesta que des del consistori també enviaran a través de l'aplicatiu Ebando a tots els veïns i veïnes de les Borges, perquè tinguin l'oportunitat de dir la seva, i també per incorporar els punts de vista d'aquelles persones que no tinguin possibilitats de participar en l'enquesta a peu de carrer, com és el cas de les persones confinades.

Els responsables de l'empresa també visitaran durant el mes de març el municipi per dur a terme feina de camp i avaluar l'estat dels passos de vianants, de les voreres i de la resta d'elements de seguretat viària. Tot, amb l'objectiu d'elaborar un pla de mobilitat complet i exhaustiu que tingui en compte tots els racons del municipi.

Aquesta mesura forma part del Pla de Govern 2019-2023 de les Borges Blanques, en què l'equip de govern es compromet a desenvolupar el pla estratègic de mobilitat de les Borges per facilitar els desplaçaments segurs i còmodes tant als vianants com als ciclistes, conductors i altres mitjans de transport rodat. També es comprometen a continuar suprimint barreres arquitectòniques i a instal·lar semàfors amb senyals acústics.


Comentaris

envia el comentari