Catalunya Diari

Les Borges Blanques prepara la seva Festa Major més segura davant la Covid

Prevista per als pròxims prevista per als pròxims dies 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre

Fotografia d’arxiu de la Festa Major 2019 de les Borges
Les Borges manté la Festa Major 2020 amb actes amb gent asseguda, registre d’assistents, gel hidroalcohòlic i mascareta obligatòria | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit celebrar la seva Festa Major 2020, prevista per als pròxims prevista per als pròxims dies 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre, tot i la situació sanitària produïda per la COVID-19, però introduint protocols de seguretat per a evitar contagis.

Segons ha declarat la regidora de Cultura i Salut, Ariadna Salla, «enguany, des de la Comissió de Festes, ens han plantejat una festa major diferent de la de cada any, marcada pels protocols de seguretat sanitària, i per a la qual ens hem hagut de reinventar per poder dur a terme alguna acció. També hem de comunicar que totes les activitats seran gratuïtes, però hem hagut de suspendre alguns dels actes per la complexitat d'adaptar-los a la COVID-19 i que cap persona s'exposés a un elevat risc de contagi».

Disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic i serà obligatori l'ús de mascareta

Així, entre les mesures més destacades, la capital garriguenca disposarà, a cada activitat, dispensadors de gel hidroalcohòlic i serà obligatori l'ús de mascareta per a assistir-hi. Totes les actuacions seran en format assegut i mantenint la distància de seguretat de metre i mig, i també es marcarà un recorregut d'entrada i sortida dels recintes per garantir la màxima seguretat. A més a més, s'està buscant la fórmula més idònia perquè la gent pugui disposar de servei de barra sense l'acumulació que hi acostuma a haver-hi en diferents moments de l'esdeveniment.

Igualment, les persones que acudeixin als actes hauran de registrar-se en una aplicació mòbil que podran descarregar-se a o acudint a l'Ajuntament a recollir unes invitacions, ja que d'aquesta manera podran controlar l'aforament i tenir les dades de les persones que hi accedeixen per, si cal, poder buscar la traçabilitat. Finalment, una altra de les novetats destacades serà la de plantejar les activitats en tres espais clarament diferenciats, per a dur a terme els concerts de les orquestres, un altre on dur a terme els actes infantils i un últim on dur a terme els concerts de nit.

Una festa major totalment diferent 

Salla ha afegit que «hem posat totes les ganes i la il·lusió pertinent per dur a terme una festa major totalment diferent de la qual estem acostumades i és per això que es demanen comprensió a tothom perquè l'esforç que la Comissió ha fet és molt gran. És una pena haver d'anul·lar certs actes però volíem mantenir la Festa Major, malgrat tot, i donar un aire fresc a aquests dies tan durs que hem passat. També voldria dir que no està dins dels nostres plans fer res sense les mesures de seguretat adients per això estem dia rere dia seguint les instruccions de les autoritats pertinents per fer els canvis possibles. Pensem que la Cultura necessita una oportunitat i els ajuntaments som els que ens hem d'organitzar de la millor manera per dur a terme algunes accions segures, però per això haurem de ser molt estrictes amb el compliment de totes aquestes normes».

Canvis de l'edició 2020

Aquest any no hi podrà haver ball i, per tant, es passarà a fer concerts amb les orquestres, però sense palcs ni llotges. A més a més, també s'han hagut de posposar fins a l'any vinent les tradicionals curses de barques al Terrall, la dels Ornis i l'espai de les penyes, donada la complexitat a l'hora de mantenir la seguretat de les persones assistents. De la mateixa manera, també s'ha hagut d'ajornar la Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, tot i que des de la Comissió organitzadora estan treballant per poder-nos oferir una alternativa segura; i el Correbars s'haurà de fer amb un concert i amb les persones assegudes.


Comentaris

envia el comentari