Catalunya Diari

Les Borges Blanques promou la rehabilitació dels porxos de la plaça de l'1 d'octubre subvencionant una part de les obres

L'Ajuntament prepara una convocatòria d'ajuts per ajudar els propietaris a fer front al cost dels treballs per restaurar els arcs

Un dels porxos de la plaça de l'1 d'octubre de les Borges Blanques
Un dels porxos de la plaça de l'1 d'octubre de les Borges Blanques | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques promou la rehabilitació dels arcs més deteriorats dels porxos de la plaça de l'1 d'octubre, amb l'objectiu de dignificar encara més un dels espais emblemàtics del municipi. La convocatòria d'ajuts, que el consistori està enllestint, vol fomentar la millora estètica d'aquests porxos d'especial interès històric-artístic.

Així, els propietaris que disposin d'arcs en la seva planta baixa i realitzin actuacions de rehabilitació en aquests, podran presentar la seva sol·licitud de subvenció a l'Ajuntament, que les tindrà en consideració per ordre de presentació i fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria, que es preveu que inicialment sigui d'aproximadament 5.000 euros.

Segons ha explicat l'alcalde Enric Mir, la proposta es presentarà a debat durant el pròxim Ple ordinari previst per al mes de juliol, on es concretaran les condicions exactes d'aquesta nova convocatòria d'ajuts amb la qual el consistori vol fomentar la millora estètica dels porxos de la plaça de l'1 d'Octubre. 

Mir ha exposat que «amb aquesta iniciativa es pretén continuar les potents actuacions de dignificació del centre històric de la capital de les Garrigues, completant les inversions dutes a terme en el marc del Projecte d'intervenció integral del nucli antic mitjançant les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat, complementades amb fons propis del consistori borgenc».

Una vegada rebudes les sol·licituds, des de l'Ajuntament es procedirà en la realització d'un informe de valoració i idoneïtat de les obres proposades pels propietaris, amb la finalitat de concedir la quantitat subvencionable. Els recursos per assumir les subvencions per restaurar els porxos sortiran de la part no executada del Pla de façanes que també s'està duent a terme al nucli antic de capital de les Garrigues.


Comentaris

envia el comentari