Catalunya Diari

La ciutat lleidatana que prorroga les restriccions per evitar més contagis

Expliquen que les mesures estaran vigents fins que la situació torni a uns nivells d’afectació menors

Imatge d'arxiu d'una persona manipulant tubs de mostres en un laboratori
L’Ajuntament de les Borges torna a prorrogar el tancament de parcs infantils i espais municipals | Pixabay

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit prorrogar per segona vegada les mesures a partir de les quals manté tancats els parcs infantils i els equipaments municipals, que inclouen espais culturals, esportius, associatius i expositius, com a mínim fins al pròxim dilluns, 8 de febrer.

Ho ha fet a petició del Departament de Salut de la Generalitat que, tot i la millora d'alguns indicadors, considera que la situació encara necessita remetre més a les Garrigues. El consistori borgenc va aprovar un decret d'alcaldia el passat 15 de gener a partir del qual establia el tancament d'espais municipals davant d'un empitjorament dels indicadors de la Covid-19 al conjunt del país i especialment al municipi. Unes mesures que ja es van prorrogar fins a l'1 de febrer i que ara es tornen a allargar, ja que es considera que, si bé la situació ha millorat encara hi continua havent un risc de rebrot molt alt a la comarca.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Fins que la situació torni a uns nivells d'afectació menors

La regidora de Salut de les Borges, Ariadna Salla, ha explicat que «les mesures estaran vigents fins que la situació torni a uns nivells d'afectació menors, per preservar la salut dels veïns i veïnes del municipi i del personal que treballa en els diferents equipaments del municipi, i per evitar que augmentin les trobades innecessàries».

D'aquesta manera, es preveu que el pròxim dilluns, 8 de febrer, l'equip de govern torni a revisar la situació epidemiològica del municipi i prengui una decisió. Per això, Salla ha fet una crida a «reduir la interacció social dels veïns i veïnes del municipi», i ha explicat que això afavorirà que les mesures es puguin aixecar al més aviat possible.

Malgrat el tancament dels espais municipals, el consistori borgenc continua atenent el públic de forma presencial a la seu de l'Ajuntament, sempre que no sigui possible l'atenció telefònica o a través d'Internet. Al mateix temps, i en cas que sigui indispensable dur a terme algun ple extraordinari, serà a porta tancada, sense presència de públic i complint en tot moment les mesures de distància social, ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.


Comentaris

envia el comentari