Catalunya Diari

L'ajuntament lleidatà que repartirà diners entre els autònoms afectats per la crisi

Les ajudes tenen un import de 500 euros per a cada sol·licitant i un pressupost inicial de 16.500 euros

La Junta de Govern Local de les Borges en una reunió recent
L'Ajuntament de les Borges obre una línia d'ajuts per a persones autònomes i empreses afectades pel tancament d'octubre i novembre | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha posat en marxa una línia d'ajuts destinats a persones treballadores autònomes i a empreses del municipi que s'han vist afectades pel tancament dels mesos d'octubre i novembre a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Aquests ajuts tenen un import de 500 euros per a cada sol·licitant i un pressupost inicial de 16.500 euros, i estan especialment pensats per als establiments de restauració, gimnasos i centres d'estètica que en els darrers mesos s'han vist obligats a cessar temporalment la seva activitat. Els ajuts s'atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds i fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria. El termini per a presentar-los comença aquest dijous dia 31 de desembre i finalitzarà el pròxim dissabte dia 9 de gener.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per poder optar a aquesta línia d'ajuts és necessari que la persona autònoma o l'empresa desenvolupi la seva activitat des d'abans del tancament decretat al mes d'octubre, i que la dugui a terme en un establiment situat a les Borges Blanques.

Obligats al tancament total dels seus establiments

Una altra de les condicions que s'estableixen a l'hora d'atorgar aquests ajuts és que els i les sol·licitants han d'haver estat obligats al tancament total dels seus establiments durant els mesos d'octubre i novembre. Al mateix temps, els beneficiaris han de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries, tant amb l'Ajuntament de les Borges Blanques com amb l'administració pública.

Cada sol·licitant que vulgui optar a aquests ajuts haurà de presentar el formulari de sol·licitud i la declaració responsable, que es poden descarregar a través del web de l'Ajuntament de les Borges Blanques, així com un certificat de titularitat del compte bancari. Aquesta documentació s'haurà de dur al registre de l'Ajuntament o bé entregar-la a través de la seu electrònica de l'Ajuntament amb certificat digital. D'altra banda, no s'acceptaran les sol·licituds que arribin a través del correu electrònic.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, ha explicat que l'objectiu d'aquests ajuts és el de «donar el màxim suport possible a la ciutadania de les Borges, els comerços i les empreses de tots els àmbits per contribuir a superar l'actual context econòmic i evitar que ningú es quedi enrere».


Comentaris

envia el comentari