Catalunya Diari

Fan una vuitantena de PCR a les Borges després del brot de Covid-19 detectat a la residència

L'Ajuntament de la població ha muntat dos carpes a petició del CAP per fer tests als contactes estrets dels treballadors del centre

Pla detall d'unes de les mostres per a PCR
Pla detall d'unes de les mostres per a PCR | ACN

El Departament de Salut ha fet aquest dijous una vuitantena de PCR a les Borges Blanques després del brot de Covid-19 registrat aquesta setmana a la residència L'Onada Les Garrigues. A petició del CAP, l'Ajuntament de Borges Blanques ha muntat dues carpes que han estat operatives de les 09.00 a les 12.00 hores i no descarten tornar-les a muntar si és necessari. Els tests, segons ha informat Salut, s'han fet als contactes estrets dels treballadors de la residència i també a aquelles persones que ja el tenien programat per a aquest dijous. El brot detectat a la residència L'Onada afecta 34 dels 59 residents i 14 dels 25 treballadors. Una vintena dels ancians que tenen el virus són asimptomàtics i només tres o quatre requereixen ingrés hospitalari.
 
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Els residents afectats han estat aïllats en diferents zones de la residència i els cuidadors que estan de baixa han estat substituïts per altres professionals. El brot es va detectar gràcies a un cribratge massiu que es va fer al centre perquè hi havia 9 casos positius. El risc de rebrot a les Garrigues ha pujat considerablement els darrers dies i ara es troba en els 392 punts.

Comentaris

envia el comentari