Catalunya Diari

Les Borges celebra el Dia de la Dona amb una quinzena d’activitats

Les activitats continuaran aquest divendres, a les 19.00 hores, amb la xerrada 'Dona, bretxa salarial i treball no assalariat'

Imatge xerrada d’aquest divendres a l’Espai Macià
Les Borges celebra el Dia Internacional de la Dona 2020 | LleidaDiari.cat

Les Borges Blanques ha programat una quinzena d'activitats per a celebrar el Dia Internacional de la Dona 2020, i que s'allargaran fins al pròxim 11 de març.

Així, fins al dia 6 de març, el Casal Cívic de les Borges ha organitzat una activitat prèvia per a conscienciar i motivar a formar part dels actes del Dia Internacional de la Dona, en la qual es convida a aproximar-se al Casal, situat al carrer Màrius Torres, 3 de la capital garriguenca, i escriure els motius pels quals es participarà en les reivindicacions del 8M.

Prèviament, aquest 28 de febrer, s'ha inaugurat l'exposició 'Amparo Poch, el compromís d'una dona lliure', a l'Espai Macià, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius. L'acte va incloure una xerrada sobre 'La lluita per la recuperació de drets i llibertats', amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La xerrada 'Dona, bretxa salarial i treball no assalariat'

Les activitats continuaran aquest divendres, a les 19.00 hores, amb la xerrada 'Dona, bretxa salarial i treball no assalariat', amb Elena Idoate, del Seminari d'Economia Crítica Taifa, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d'actes Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges. El dissabte, 7 de març, els actes començaran a les 9.00 hores del matí, amb un taller de 3 hores, per a aprendre a elaborar pancartes, a càrrec de [email protected], organitzat per les regidories de Benestar Social i Joventut, a la sala d'actes Maria Lois.

Tot seguit, a les 12.00 hores, la professora d'Història de la UdL, Antonieta Jarné, durà a terme la xerrada 'Dona i Guerra Civil', organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a l'Espai Macià. Entre les 16.00 i les 18.00 hores del mateix dissabte, l'Oficina Jove ha organitzat una Comissió Participativa oberta a tothom per presentar els resultats de la diagnosi per al Protocol Contra les Agressions Sexuals, al Casal Marino. Finalment, a les 21.30 hores, al Pavelló de l'Oli, el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretarà l'obra 'Sense ordre no hi ha concert', amb un donatiu de 4 euros a l'entrada i amb l'objectiu de sensibilitzar i prevenir les violències contra les dones a través de la participació directa de la ciutadania.

Una xocolatada i lectura del Manifest Feminista

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 11.00 hores, el Grup Feminista Maria Rius ha organitzat una xocolatada i lectura del Manifest Feminista, davant de la Biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges. A les 11.30 hores, tindrà lloc la taula rodona sobre 'Treball i rols de gènere', organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d'actes Maria Lois. A les 17 hores, hi ha previst l'acte de lectura del Manifest Feminista i de poemes escrits per dones, a càrrec de Meritxell Cucurella-Jorba i Anna Rufié, a la plaça de l'Abadia.

Tot seguit, a les 17.30 hores, l'Alicia Molina explicarà contes de Granotes i Gripaus, per a infants a partir de 5 anys, a la sala d'actes Maria Lois, a través dels quals les persones assistents hauran de decidir si una bruixa utilitzés la seva màgia per convertir-los en un animal, qui preferirien ser un gripau o una granota. Finalment, a les 18.30 hores, hi haurà el taller juguem amb qui som, a càrrec d'Alicia Molina, també per a infants i a partir de 5 anys, a la sala d'actes Maria Lois, en el qual les persones assistents jugaran amb els personatges que hauran triat al conte anterior, per descobrir de quantes maneres poden ser.

Més actes feministes

El dilluns, 9 de març, a les 17.15 hores, l'autora de 'Sine especulo', Maite Mateos Torres comentarà la seva obra a la sala d'actes Maria Lois. A les 18.30 hores, l'Àurea Vives presentarà la novel·la 'El viaje del reencuentro', a la mateixa sala d'actes Maria Lois. En darrer lloc, el dia 11 de març, a les 18.00 hores, el Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de les Garrigues ha organitzat la xerrada 'Com acompanyar les emocions dels nostres fills i filles', al Pavelló de l'Oli, i a càrrec de Míriam Tirado.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari