Catalunya Diari

Les Borges obre una consulta pública abans d’elaborar les ordenances fiscals per al 2022

S’ha habilitat un formulari en línia obert a tota la ciutadania

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha obert una consulta pública prèvia a l'aprovació de les ordenances fiscals per a l'any 2022, amb l'objectiu que la ciutadania pugui fer les aportacions i suggerir els canvis que consideri oportuns, abans d'elaborar el projecte d'ordenança fiscal.

D'aquesta manera, els borgencs i les borgenques, així com les organitzacions del municipi, podran participar en la consulta a través d'un formulari en línia que s'ha habilitat a la pàgina web de l'Ajuntament. A través d'aquest formulari, es podran fer suggeriments sobre les ordenances fiscals vigents i també noves aportacions, o alternatives que puguin substituir les normatives actuals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El termini de consulta s'ha obert aquest dilluns, 23 d'agost, i està previst que s'allargui fins al pròxim 22 de setembre. Una vegada finalitzi la consulta, es recolliran els suggeriments i, en la mesura del possible, s'incorporaran al nou projecte d'ordenances fiscals per l'any 2022 del municipi.

Imatge d'un formulari de l'Ajuntament de les Borges Blanques
Les Borges obre una consulta pública abans d’elaborar les ordenances fiscals per al 2022 | LleidaDiari.cat

La importància de la participació ciutadana en la gestió municipal

L'alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha posat en relleu la importància de la participació ciutadana en la gestió municipal i ha explicat que aquesta consulta pública «és un exercici d'obertura a la ciutadania, que pren part activa en les decisions municipals i proposa allò que considera millor per al poble».

Palau també ha explicat que, per al consistori borgenc, aquesta manera de pràctiques constaten i consoliden «un canvi en la manera de fer política, que es torna més oberta, més col·laboradora i que dona veu a tots els veïns i veïnes del municipi, alhora que fomenta la transparència», ha dit

L'any 2021, taxes congelades

L'Ajuntament de les Borges va aprovar per a l'any 2021 la congelació de la gran majoria d'ordenances fiscals, i només es van dur a terme petites modificacions i actualitzacions de 8 normes, la introducció d'una nova, sobre la taxa per la instal·lació de caixers automàtics amb accés directe des de la via pública, de la trentena de normatives vigents per aquest any fiscal.

Enguany, les modificacions que es duguin a terme dependran, en gran manera, de les aportacions que facin els borgencs i les borgenques.


Comentaris

envia el comentari