Catalunya Diari

Les Borges convoca el concurs de cartells de la Festa Major 2020

Hi poden participar totes les persones majors de 16 anys, que han de presentar les seves obres, originals i inèdites, fins al 31 de juliol, a les 14 hores

Imatge de la presentació de la Festa Major de les Borges
Les Borges convoca el concurs de cartells de la Festa Major 2020 | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques, a través de la Comissió de Festes, ha obert la convocatòria del concurs per escollir el cartell de la Festa Major d'aquest any 2020, que tot i haver de celebrar-se de manera molt diferent i sense grans aglomeracions, a causa del risc de contagi de la Covid-19, està prevista per als pròxims dies 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre.

En aquest concurs hi poden participar totes les persones majors de 16 anys, que han de presentar les seves obres, originals i inèdites, fins al 31 de juliol, a les 14 h, a les oficines municipals. La proposta guanyadora quedarà en poder de l'Ajuntament, que en farà divulgació com a cartell oficial de la Festa Major 2020, mentre que el seu creador o creadora obtindrà un premi únic de 200 euros.

La Festa Major de les Borges és una de les activitats culturals més potents del país

La regidora de Cultura, Ariadna Salla, ha volgut «animar més que mai a tothom que ho desitgi a participar en el concurs de cartells, ja que enguany no ens podem deixar vèncer per la situació difícil i incerta que vivim. La Festa Major de les Borges és una de les activitats culturals més potents del país i tot i extremar les mesures de prevenció i haver-la d'adaptar a les circumstàncies, hem de mantenir l'ambició i l'esperit de la festa tant com sigui possible».

El jurat estarà presidit per l'alcalde, i integrat per un regidor o regidora, una persona del món de l'art, dues de les arts gràfiques i una persona responsable de la Comissió de Festes, és reunirà el 5 d'agost a les 21 hores, i la proclamació del veredicte es farà pública a través del web de l'Ajuntament i de les seves xarxes socials, i el nom de la persona guanyadora figurarà en el programa de la Festa.

Característiques tècniques

El format dels cartells serà de 29,7 cm d'ample per 42 cm d'alt. Les propostes s'hauran de presentar en un suport rígid DIN A3. Si el cartell inclou una imatge fotogràfica, caldrà adjuntar-ne la diapositiva o un original digital de qualitat. L'autor o autora n'haurà de lliurar un exemplar en paper i també una còpia en suport informàtic, i amb la resolució adequada per a la seva impressió, i es compromet, si s'escau, a fer les adaptacions que calguin i totes les obres presentades han d'incorporar la llegenda "Festa Major de les Borges Blanques 2020" i les dates 4, 5, 6, 7 i 8 de setembre.

Les obres han d'anar acompanyades d'un sobre tancat amb un pseudònim, que també haurà de constar a l'anvers del cartell i a l'interior del sobre juntament amb el nom real, l'adreça i el telèfon, i els autors o autores podran signar l'obra una vegada conegut el veredicte del jurat. Els dissenys es poden elaborar en qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió en quatre colors (quadricromia). No s'admetran tintes metal·litzades o fluorescents, ni relleus ni volums enganxats.


Comentaris

envia el comentari