Catalunya Diari

Les Borges dinamitza culturalment el cap de setmana amb jornades i cinema

Teatre de titelles, cinema i les Jornades Europees de Patrimoni, són algunes de les activitats

Cartell del cinema que es podrà veure a les Borges Blanques
Teatre de titelles, cinema i les Jornades Europees de Patrimoni per dinamitzar culturalment aquest cap de setmana llarg a les Borges | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha programat una nova edició de les Jornades Europees de Patrimoni, per aquest dissabte, 10 d'octubre, amb visites guiades i gratuïtes a l'Espai Macià i a l'antic molí d'oli de Cal Gineret. El mateix dissabte, a les 18 hores i al Pavelló de l'Oli, hi ha previst l'espectacle de titelles "El monstre de colors", de la companyia Tutatis Produccións, dins del cicle Teatre Baldufa, i amb entrades al preu de 2 euros.

Finalment, el dilluns, 12 d'octubre, al Pavelló de l'Oli, el consistori durà a terme una sessió doble de cinema, cada una de les dues projeccions amb entrades a 5 euros, amb la pel·lícula "Trasto", a les 17.30 hores, considerada apta per tots els públics i especialment recomanada per a la infància; i el documental "Eso que tu me das – Última charla con Pau Donés", del periodista Jordi Évole, a les 19.45 hores.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Jornades Europees de Patrimoni 2020

Visita guiada a l'Espai Macià, centre d'interpretació del que fou president de la Generalitat de Catalunya. El qual té un gran lligam amb la població de les Borges Blanques. L'equipament cultural fa difusió del llegat, de la figura, la trajectòria i la manera d'entendre el món de Francesc Macià i neix amb una clara vocació d'esdevenir un punt d'aturada imprescindible del turisme que visiti les Borges Blanques.

Visita guiada a l'antic molí d'oli de Cal Gineret, refugi antiaeri durant la Guerra Civil, que s'ha museïtzat i s'hi ha incorporat un equipament audiovisual permanent per viure una experiència que recrea la història en primera persona d'una parella que vivia a les Borges l'any 1938. A més a més, amb la recuperació d'aquest equipament -en què s'ha deixat al descobert les voltes de canó existents-, les Borges Blanques ha volgut conservar el patrimoni històric i cultural del municipi.

Per garantir les mesures de seguretat de la Covid-19 és molt important que les persones que hi assisteixin segueixin les següents instruccions: és obligatori l'ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic; hi haurà 1,5 m de distància entre les persones que visitin els espais; a cada espai hi podran accedir 6 persones màximes; i s'haurà de fer reserva prèvia en el formulari que es pot trobar a la pàgina web www.culturaborgesblanques.cat.

'El monstre de colors'

Un espectacle de titelles, música i colors de la companyia Tutatis Distribucions, per fer viatjar als més menuts pel món de les emocions. És l'adaptació teatral de l'obra d'Anna Llenas amb més de 300.000 còpies venudes i traduïda a 16 idiomes, per a la qual es poden reservar alguna de les poques entrades que queden a través de la pàgina web: www.culturaborgesblanques.cat. L'aforament és limitat i el pagament de l'entrada, prèviament reservada i que es recomana que es faci amb targeta de crèdit, es farà directament a la taquilla el dia de la representació.

 

'Trasto. De la mansión a la calle'

Trasto és una nova entrega dels productors de la saga 'Shrek', 'Sola a casa' i 'El príncep encantat', i arriba a la gran pantalla perquè tota la família pugui gaudir de grans aventures canines. Aquest simpàtic gos viu una vida d'allò més luxosa i sense cap mena de complicació: no s'ha de preocupar del menjar, gaudeix de grans jardins, un bon llit i tota classe de cures. No obstant això, la seva vida fa un gir quan la seva propietària mor i els nebots el posen "de potetes al carrer". Arran d'això, Trasto ha d'enfrontar-se al món real, lluny dels luxes i comoditats, cosa per a la qual no està preparat.

'Eso que tú me das. Última charla con Pau Donés'

Una conversa íntima i sincera que va tenir el periodista Jordi Évole juntament amb el cantant, Pau Donés, 15 dies abans de la seva mort. Es tracta d'un document únic d'una persona que va saber viure i morir apreciant la vida completament, d'algú que, arribat el moment de la veritat, no va voler anar-se'n sense deixar-nos a tots el testimoni del seu agraïment.

Les dues projeccions tenen l'aforament limitat, pel que cal reservar les invitacions a través de la pàgina web de la regidora de Cultura de la capital garriguenca: https://www.culturaborgesblanques.cat/; i s'hauran de pagar en efectiu a la taquilla. Mesures de seguretat: mascareta obligatòria pels majors de 6 anys; desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic; control de la temperatura corporal; cal respectar la distància de seguretat entre persones i seguir les indicacions que marqui l'organització en tot moment; cadires amb distanciament, que no es podran moure de lloc, només en cas de nuclis familiars, no d'amics; dins el recinte cal estar assegut; i no es podrà fumar dins el recinte. L'organització es permet el dret d'admissió a tota aquella persona que incompleixi les mesures establertes.


Comentaris

envia el comentari