Catalunya Diari

Les Borges implanta una app per notificar les incidències a temps real

Es tracta d’un nou canal de comunicació anomenat 'Línia Verda'

Regidora Borges Blanques
La regidora Núria Palau observant el prototip de la nova aplicació mòbil | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges posa en funcionament una nova plataforma de participació ciutadana que permetrà gestionar les incidències que es generin a la via pública de la capital de les Garrigues d'una manera directa i a temps real. Es tracta d'un nou canal de comunicació anomenat 'Línia Verda' que permet al ciutadà, a través de la instal·lació gratuïta d'una aplicació mòbil, notificar de manera immediata al consistori qualsevol incidència o desperfecte en el mobiliari urbà, a més a més de realitzar consultes mediambientals.

En concret, la plataforma, que estarà un temps en provatures abans de la seva implantació definitiva, inclou diversos serveis per tal de millorar la gestió municipal i la resolució d'incidències a la via pública, a més a més de fomentar la comunicació i millorar la consciencia mediambiental a les Borges. A partir de la notificació de la incidència o consulta del tipus «puc posar un contenidor de runa a la via pública?» l'usuari rebrà una resposta per part del consistori en un màxim de 24 hores. L'aplicació, a més a més, permet rebre notificacions amb l'actualitat del municipi, així com alertes i diversa informació d'interès.

Segons la primera tinent d'alcalde, Núria Palau, «l'objectiu és fer més fàcil la col·laboració i participació de la ciutadania en la gestió dels afers públics de les Borges, així com garantir el dret a la informació i la participació pública en matèria de medi ambient i fomentar l'ús de les noves tecnologies de la informació i de les telecomunicacions».

Altres casos semblants a la demarcació

L'Ajuntament de Guissona es va unir el maig de l'any passat als més de 400 municipis que en l'àmbit nacional disposen del servei Línia Verda. A través d'aquest canal de comunicació directa, els veïns poden posar en coneixement del consistori els desperfectes que detectin a la seva localitat. Gràcies a aquesta eina de participació ciutadana, l'Ajuntament pretén conèixer les necessitats del municipi i així, poder donar solució a les qüestions comunicades.

Per poder utilitzar aquest nou servei és necessari procedir a la descàrrega de l'APP Línia Verda. Per això, l'usuari accedeix a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada en el seu Smartphone (Android / iOS). Un cop localitzada, es porta a terme la descàrrega de forma gratuïta. A partir d'aquest moment, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.


Comentaris

envia el comentari